0

Kjølevæske

spurt 2021-10-21 15:35:35 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei.

Jeg harr to kanner med Glykol, den ene blå og den andre grønn, men har ikke peiling om den som er på radiatoren er blå eller grønn.

Vil bilen eksplodere/ta fyr om jeg etterfyller med feil farge?

LO2

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-21 16:52:08 +0200

Ser jo raskt at TS kommer med et viktig spørsmål men ikke klarer helt å opprettholde seriøsiteten ved å lure på om bilen eksploderer. Vannpumpe og pakkninger i kjølesystemet er beregnet på en type frostvæske og ja motoren kan skades om man begynner å blande forskjellige typer så er ikke anbefalt. Skal man skifte til en annen type så må kjølesystem renses for all gammel fostvæske før man heller på ny.

Hilsen Mr car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-21 19:56:30 +0200

  • Og sånn bortsett fra vannpumpa og pakingene....mange som har hatt gleden av å kjøre VW D i hine dage har opplevd høl i topplokket! Ja - nettopp - HØL! Den offisielle forklaringen på dette har dels vært "feil frostvæske" ifht legeringen i topplokket! Ikke akkurat noen eksplosjon, og fenomenet utvikler seg over lang tid, poenget er...at man bør være nøye med å overholde fabrikantens spesifikasjoner for alt man måtte ha behov for å etterfylle på sin dyrebare bil!
rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar