0

Ombygging av Ford Ranger

spurt 2021-10-20 20:58:45 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Kan du fortelle meg hvorfor det kan være veldig store forskjellig avgifter på to helt like biler ifm omregistrering til personbil? En registret aug. 2018 og en i slutten av okt 2018. Den siste har lavest avgift. Begge er nye i Norge Begge har 228g/km CO2 Utslipp Begge veier 2202 kg Begge har fire skikkelig dører (Double cab). Begge har akkurat lik modellbetegnelse. Kan jeg stole på omregistreringskalkulatoren til Skatteetaten? Jeg kjøper bil på bakgrunn av den kalkulatoren og da bør den stemme slik at bilen ikke plutselig blir 50-70.000 dyrere. Hvis du ønsker kan jeg oppgi reg nr på disse bilene med mindre du har et klart svar. Gjør jeg forøvrig noe dumt ved å registrere en slik bil som personbil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-21 10:30:38 +0200

Vel, den norske stats bilavgifter er like uransakelige som ho' mor! I ditt sted ville jeg ikke grublet så mye om hva og hvorfor, jeg ville tatt utgangspunkt i de bilene du tenker på her, og tatt en telefon til rette instans, her sannsynligvis skatteetaten, og fått klarhet i hvilke avgfiter du kan påregne å måtte betale for den og den bilen. Verre er det ikke - og spør gjerne om hvordan du kan få en skriftlig bekreftelse samtidig. Dernest bør du undersøke med Biltilsynett hvorvidt det er realistisk og ikke minst, mulig, å bygge om den og den bilen slik du ønsker. Det er så enkelt som at det er såpass mye penger med i spillet at det er lurt å undersøke FØR du går i gang!

Om det er dumt? Vel, dette blir jo aldri som en personbil, og med såvidt nye biler vil det neppe være spesielt lønnsomt. Men om du ønsker deg en bil som kan brukes som både arbeidsbil og familiebil, er det dine ønsker, dine behov som avgjør om det er verdt det du betaler for det eller ikke. Uavhengig av dette: du bør planlegge for å eie bilen en stund om dette skal være noen som helst vits. Og ja - det er helt på trynet at baksetene på nyttekjøretøyer skal være så inni granskauen dyre i Norge, se hen til andre land: sånne biler er ovseleg populære, og gir eierne en fantastisk god mulighet til å ha både en grei bil med stor nytteverdi og familiebil i ett - skikkelig Ole Brumm!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-21 13:48:19 +0200

Alt annet likt så er det ikke forskjell på avgiften mellom de 2 bilene men husk det går på månder ang omreg så Oktober må være passert før du kan sammeligne prisene mot hverandre. Stemmer det ikke her så er så er det noe muffins i en kriterie i avgifts kalkulatoren. Jeg kan nok ikke være dommer over om det er lurt å registrere en Ranger Double Cab til personbil men blir jo ofselig dyr da. Jeg synes den er tøffest i klassen men smak og behag her så det må du nok vurdere selv.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar