0

Feil med girkasse / klutsj og demperplate

spurt 2021-10-14 07:34:20 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Bilen havarerte med kraftig støy fra girkasse eller klutsj/demperplate på vår Astra 1,7 cdti fra 2007 i går. Den kan flyttes i lav hastighet med drar nesten ikke og det høres ut som et pukkverk når den går. Selv under tauing kommer det kraftige lyder fra bilen.

Km 130000

Er det noe kjent feil ved disse ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-14 18:43:56 +0200

Vel ja du har nok funnet en av problemene med de at dobbel masse svinghjulet havarerer og pukkverk blir nok riktig hvis det er langt kommet. Her er det ingen vei utenom å bytte komplett pakke med svinghjul og clutch. Prisen ligger ofte på over 18000 kr for dette på et verksted og er nok på grensen at dette lønner seg spesielt hvis det er noen andre feil i tillegg på bilen.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-14 19:09:30 +0200

Om du med "kjent feil" mener noe som skjer ofte, er det et rungende nei her. Dette er gjennomgående greie biler, men som alle andre biler, ting kan gå i støkker, også på en feiende flott Opel! Jeg ville definitivt ikke flyttet denne bilen på annet vis enn på planet på en bergingsbil, og fått den hjem til egen garasje om du ser for deg å fikse dette selv....eller din faste verkstedsforbindelse om du vil ha noen til å stille en foreløbig diagnose uten å bruke for meget tid. Med det tenker jeg at en såvidt gammel bil, attpå til en som ligger relativt lavt i pris i bruktmarkedet, vil være en skikkelig dårlig ting om det dreier seg om et girkassehavari. Det billigste her vil være om det er en eller begge drivakslinger som har sagt takk for seg, deretter kan clutchen være en kilde til mange festlige lyder om den mer eller mindre går i tusen knas. Begge disse problemstillingene kan være overkommelige.

Men skikkelig pukkverk og knuselyd - da snakker vi girkassehavari! Da ville iallefall min foretrukne løsning vært å spore opp en grei girkasse til en grei pris fra et hoggeri. Hvorfor sånt skjer? MaMurphy er med oss hvor vi går, det kan være en hel liten gullrekke med mulige årsaker, gjerne flere på en gang, si at du har slått høl i girkassa på en fartsdump, null olje vil over tid gi havari. Eller du har lånt bort bilen til guttungen eller barnebarnet, da kan det være at poden er fristet over all evne til å teste raskest mulig 8-tall på en parkeringsplass......om det ikke gikk galt der og da...så går det før eller siden galt i ettertid. Som sagt, mange muligheter, men ditt problem er først og fremst å finne ut hva som har gått heden, og hvordan det eventuelt kan fikses uten å koste et halvt nasjonalbudsjett. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar