0

Småbarnstol til varebil

spurt 2021-10-12 18:44:56 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei. Jeg har en 2-seters Amarok, altså en varebilregistrert pickup som naturligvis ikke har isofix i fremsetet. Dette er min arbeidsbil og jeg er avhengig av å frakte vår datter på ca 21 mnd/12,5 kg i denne bilen. Vi bruker fortsatt en babystol i kategorien 0-13 kg. Jenta er egentlig vokst ut av denne stolen allerede, så vi må finne på noe straks. Vi kjøpte en bakovervendt barnestol med beltefeste og prøvde å montere denne i bilen. Problemet er at ryggen på barnesetet tar absolutt all sikt til høyre sidespeil. Det er som kjent ikke anbefalt å snu barna til forovervendt sete før de er 4 år. Til den småkjøringa vi bruker pickupen til er vi til en viss grad villig til å akseptere risikoen ved å snu henne allerede nå dersom dette er eneste løsning. Jeg har funnet en forovervendt stol med beltefeste på markedet (Recaro Monza Nova IS 9-36kg), men den har fått absolutt laveste score i kollisjonstest hos NAF. Vi er lite lysten på å kjøpe denne. Jeg har googlet i alle retninger, og finner ingen god løsning på vårt problem. Jeg ser det er en del som velger å kjøre uten sikt til sidespeilet, men dette mener jeg er fullstendig uaktuelt og helt sikkert ulovlig. Spesielt ille er det når sladrespeilet også er utilgjengelig pga. hardtop og metallgitter i bakruta. Jeg ser også noen foreslår å montere campingvognspeil. Dette anser jeg som 1. En dårlig sikkerhetsmessig løsning, da sikten til dette speilet også blir begrenset. 2. Svært upraktisk da bilen er veldig brei allerede, spesielt ved parkering/innkjøring i garasje etc. 3. Svært lite estetisk. Jeg regner problemet er gjeldende for alle som er avhengig av å montere barnesete i forsetet, og ikke bare varebiler. Håper dere har noen gode råd.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-13 17:38:20 +0200

Tja, det første jeg ville gjort var å sjekke litt flere tester enn NAF sin, dernest ville jeg satt meg litt inn i premissene for testene.....kanhende du vil finne at stolen er grei nok til ditt bruk likevel! Nå er jeg i bestefarsklubben, jentungens svigerfar har varebil der han i dann og vann har vippa inn et barnesete, mener han valgte Britax, barnet forovervendt.. Ellers har både vi, besteforeldrene og jentungen - som etterhvert har tre barn - brukt BeSafe, både med isofix og som beltestoler. Be advised, ingen beltestoler når helt opp i testene der ute - verken hos forbrukerrapporten eller Adac-relaterte tester. Men når du ikke har isofix - da må du nesten forsøke å finne et kompromiss.

Mhp forovervendt eller bakovervendt er jo også dette et valg du må gjøre, enten du vil eller ikke. Ja, det er rimelig innlysende at bakovervendt har store fordeler ved en Bjartmar Bråstopp i bilens normale bevegelsesretning, men med et godt belte - barneseter har jo nærmest et firepunkts-belte av samme sorten som piloten i et fly - har man rimelig god sikkerhet i de hastighetene som vanligvis er aktuelle mellom f.ex bolig og barnehage. Relativt lave hastigheter = mindre belastning når og hvis Bjartmar Bråstopp inntreffer, og poenget med såvel barnestolens utforming som beltet som holder barnet, enn si festeanordningen for barnestolen, er å absorbere energi på en slik måte at barnet ikke blir utsatt for et større kraftstøt enn kroppen tåler. Der har forøvrig små barn en fordel: de er ikke så voldsomt tunge, derved er det mindre energi som skal "bremses opp" allerede i utgangspunkt. Nå regner jeg også med at en mann som er så opptatt av sikkerhet som deg kjører med vett, da kan det fort gå bra, se på det som en kjede av faktorer. Isolert sett er alle mer eller mindre viktige, gjennom gode valg underveis kommer du frem til et greit kompromiss.

Ja, det beste hadde formondelig vært å kjøpt en personbil med isofix osv osv, men når den løsningen ikke er der: velg det setet som har best egenskaper i forhold til dine preferanser, og ta det derfra. Om du går for bakovervendt, vil jeg jo si at et forlenget speil er en minimal ulempe i forhold til den økte sikkerheten her! Et campingspeil eller whatever, du endrer bare speilets plassering så mye som nødvendig for å ha sikt bakover, verre er det ikke. Og "ulempen" i form av noen få desimeter ekstra bredde eller det estetiske - det er a minor problem for den relativt begrensede perioden du måtte ha behov for dette! For den sakens skyld kunne du sogar gjerne også investert i et ryggekamera og modifisert dette og skjermen for å benytte det som høyrespeil, ikke spesielt vanskelig å realisere, men tross alt: jeg ville nok heller modifisert et feste for campingspeil - du kan ha speilet vesentlig nærmere bilen enn om du hadde hatt sjampingvogn på slep, det dreier seg om å finne rett høyde - så ser du sannsynligvis nok. ET ANNET ALTERNATIV kunne vært ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-10-14 20:15:08 +0200

Du maler deg liksom selv inn i et hjørne ved at samtidig som du sier at du ønsker mest mulig sikkerhet for barnet så tenker du samtigig på hvor estetisk det er med et camping vogn speil justert til ditt formål, her er det jo utrykket at du kan ikke få både i pose og sekk. Jeg tenker at skyves stolen helt frem så skal det være mulig å få et glimt av sidespeilet og kanskje også minimere behovet ved å endre måten man kjører på, høyre speilet er jo det speilet vi bruker minst. Jeg har kjørt mange pickuper inkludert Amaroc og husker egentlig ikke at det var spesielt vanskelig å se bakover i midt speilet. Jeg tror det løser seg :-)

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar