0

Opel Commondore

spurt 2021-10-10 08:15:58 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Jeg savner litt omtale om en bil jag har hatt, det er en Opel Commondore 2,8 gs 2 dørs cupe 74 mod rekkesekser ca.150 HK. Disse er blitt svært skjeldne og burde kommet på nytt med nyere teknologi og gjerne med V8. Hva synes du om denne bilen.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-10 08:55:02 +0200

Feiende flott bil synes nå jeg, både Commodore A og den versjonen du har! Og nei, det er ikke mange igjen, men når vi vet at bilen bla også ble satt sammen i Iran, skal vi ikke se bort fra at entusiastene kan hente hjem en og annen "ørkenkjørt" Commodore etterhvert! Rett nok står det "Chevrolet Iran" på disse bilene, men det er det minste problemet med å få en bil ut fra Iran :-)

Ifølge Wikipedia havnet det også en V8 under panseret på Commodore B, slik jeg leser det dreier det seg om et kort og ikke spesielt glamorøst kapitell der man prøvde å kjøre løp med disse bilene. Men sjekk selv, HER finner du mange interessante fakta omkring Commodore: https://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Co...

Det man kan merke seg, er at motorene etterhvert ble "detuned" for å møte utslippskrav, der ligger formodentlig også forklaringen på at Opel - som så mange andre - satset på mindre motorer og avsluttet såvel Commodore som Senator og Monza. I det hele tatt, det er lenge siden Opel og GM Europe for den sakens skyld, tapte "glansen" og tapte markedsandeler så det suste! Man kan nesten si at at det en "worldwide" affære dette her, fra SAAB i Sverige til Holden i Australia og Chevrolet i Thailand: alle piler har pekt nedover for GM over lengre tid. En del av dette bildet er at Holden-divisjonen ikke fulgte med i tiden: også i Australia har trenden gått i retning av det vi på nynorsk kan kalle "downscaling" vært der over lengre tid.

Men for entusiaster vil det jo alltid være mulig å få tak i en av mange feiende flotte bilene som er produsert opp gjennom åra, ta f.ex Vauxhall VXR8, der er det både V8 og ny teknologi så det bare svinger! Skal vi være helt ærlige, blir vel dette for mye av det gode, jeg tenker at din -74 med "høvelbenk" under panseret har mer stil enn det som har kommet i ettertid. I det hele tatt: et konservativt karosseri med rene, klassiske linjer, en like konservativ motor og et klassisk, rent interiør uten skjermer og annet dilldall: kan du få noe bedre? Ta vare på bilen i årene fremover, som du er inne på, det ble ikke solgt spesielt mange av dem, og av disse har så altfor mange endt som spiker etter at de ble såvidt gamle og billige at de ble sett på som billige ungdomsbiler en stund! Ikke et vondt ord om 18-åringene som bare MÅ HA masse motor og ditt og datt, men denne gruppen har en lei tendens til å slå verdensrekord i å ta rotta på ellers gode biler på null komma null også! Med det kommer enda en pekefinger: vær snill med bilen din, det er virkelig en av de siste gjenværende, den fortjener å leve lenge i landet og bli tatt godt vare på!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar