0

Verksted finner ikke årsaken til at bilen lekker olje fra bunnplugg

spurt 2021-10-04 18:53:40 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Min golf tdi 2009 modell lekker olje fra bunnplugg.

Jeg sliter med at bilen min lekker olje fra bunnpluggen. Da jeg byttet kløtsj på bilen i juni oppdaget verkstedet oljelekkasjen. Det viste seg at forrige eier selv har byttet bunnpanna på bilen rett før jeg kjøpte den i august 2020. Verkstedet oppdaget under kløtsjbyttet at to skruer til bunnpanna er skrudd skjevt inn i bakre veivakseltetting slik at dette dekslet er sprukket. Boltene hadde tydelig entret skjevt da bunnplaten ble byttet av forrige eier. Derfor byttet verkstedet tetningskomponent med ny bunnplugg med pakning. Etter verkstedet har byttet dette fortsatte oljelekkasjen fra bunnpluggen. Da mente verkstedet at årsaken var kvaliteten på bunnpanna på motoren som forrige eier byttet selv. Selv om han ikke var mekaniker. Da anbefalte verkstedet at de tapper oljen på nytt og bruker gjengetetter på bunnplugg. Det de gjorde da var at de renset gjengene å laget og laget en pakning i fiberskiven.

Siden kløtsj bytte ble svært dyrt mente verkstedet at det var en unødig kostnad å bytte bunnpanna på bilen. De gjorde meg oppmerksom på at bunndeksel av plast manglet på bilen. Men de gjorde ingenting med det eller så at det trengtes. Etter dette stoppet oljelekkasjen men etter ca 4 måneder og 4000 km begynte oljelekkasjen fra bunnpluggen igjen. Da bestemte jeg meg for at bunnpanna måtte skiftes siden verkstedet sa at kvaliteten på bunnpanna var årsaken. Da leverte jeg bilen på naf verksted et annet verksted enn der jeg hadde bilen forrige gang siden de ga meg billigst pristilbud. De mente at årsaken til lekkasjen var defekt hull for tappeplugg. Da ble det utskifting av bunnpanne, tappeplugg og oljefilter. Etter dette tenkte jeg at jeg kunne slippe å bekymre meg for at bilen lekker olje. Men dagen etter besøket hos NAF oppdaget jeg at det fortsatt lekker olje. Da leverte jeg bilen inn til de å da demonterte de bunnpanna å satte på den på nytt. Dette forsøket hjalp heller ikke de sa at dette var noe "rart" de hadde ikke noe svar på hvorfor bilen fortsatt lekker olje. Nå vet ikke jeg hva jeg skal gjøre. Noen som har noen tips. Eller skal jeg be om reklamasjon å levere den på et annet verksted. Håper noen har noe tips til hva jeg kan gjøre med dette

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-10-04 20:17:26 +0100

updated 2021-10-05 07:50:01 +0100

Riktig vrimopeis den bunnpluggen din da en hel stab med mekanikere ikke klarer å fikse den. Lekasjer kan noen ganger forflytte seg og spesielt når du nevner at plate umder bilen mangler da blir det vind drag og olje lekkasje fra lengre fremme på motoren kan faktisk blåse akkurat i den rettningen og henge seg på tappeplughen men som oftest er jo mekaniker obs på dette og prøver jo å finne spor av hvorfor dette skjer med din bil. Tar man gjengetape på pluggen og ser til at pakknimgen ikke er skadet så er det ikke en sjanse for at det kan være lekkasje derifra slik at man må prøve å finne en annen forklaring til hvorfor det tilsynelatende. ser ut som det kommer olje fra tappepluggen. Bruker man. bremserens og vasker ommrådet helt tørt og så starter motoren så skal det kjapt vise seg om det kommer ny olje fra tappe pluggen ellet i umiddelbar nærhet og gjør det ikke det så er problemet og lekkasjen fra en annen plass.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger