0

Turbo problem

spurt 2021-09-27 08:04:02 +0100

anonym bruker

Anonym

Har en mazda 5 2009 mod VH13173 som turboen super olje ifra motor og hiver den ut eksos slik att partikkelfiltret har gått tett og olje kommer tilogmed ut eksos rør og ryker noe forferdelig, Noe tett som gjør att turboen oppfører seg slik ? Har sjekket luftfilter og slanger. Noen snakket om lufting på veivhus men er ikke så inne på bil men prøver selv og trenger noen tipps om hva jeg skal gjøre og hvor begynne :) Har fått tak i nytt partikkelfilter men må finne årsaken til att turbo er sånn før jeg skifter :)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-27 09:27:51 +0100

Ja overtrykk i veiv huset er slettes ikke bra da klarer ikke turbo å drenere vekk oljen og kan presse den ut i eksosen. Høyt veivhus trykk kan komme av sliten motor slik at mye av kompresjonen kommer ned i veiv huset og lager overtrykk eller at veiv avluftings mekanisme eller en slange er tett. Oljedreneringen fra,turbo må heller ikke være tett da oljen er helt avhengig av å komme uhindret ned i olje sumpen. Til sist kan turbo rett å slett være gåen, dette sjekker man lettest ved å ta av luft slangen inn på turboens kompressor og kjenne på slakken i turbo lagerene. Kommer kompressoren i kontakt med difuseren så vil den ha problem med å spinne rundt og strupe luft tilførsel til motoren da vil motor ofte forsøke å suge fra oljesumpen og olje kan da draes direkte inn i motoren og ender ikke så rent skjelden at motor ruser ukontrollert med påfølgende havari. Jeg ville nok ikke brukt bilen før årsaken ble funnet

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-09-27 08:04:02 +0100

Sett: 119 ganger

Sist oppdatert: Sep 27 '21

Antall visninger