0

Jeg skal velge meg en Handicapbil, Hva er beste av Mercedes Vito eller Volkswagen Transporter?? ercedes - Benz Vito, eller Volsvagen

spurt 2021-09-25 20:08:48 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg er inne på ett vanskelig valg, jeg er fungsjonshemmet og har blitt innvilget en ny Bil, enten en Mercedes Vito eller en Volkswagen Caravelle. Jeg har for øyeblikket en 2003.mod Mercedes Vito og er veldig fornøyd. Det var i utgangspunktet en ny Vito jeg ønsket meg,men bilenheten har valgt en Volswagen Caravell. Jeg er veldig usikker selv,har nå ikke brukt min Vito nå på nesten 2.År pga. sykdom og mye sykehus innleggelse. Ellers så har jeg ikke hatt rullestol som har vært prisforhandlet,godkjent og det har vært en del tull i NAV bilenheten og mye har gått i mot meg. Jeg kunne tidligere kjøre min Vito selv, men nå får jeg ikke lov til det lengere av Myndiheten og min lege, pga. mye alvorlig sykdom. Jeg er derfor innvilget en ny Ledsager bil som min kone skal kjøre. Det er forsvarlig for meg, men jeg er så glad i Mercedes Vitoen vi nå har, og synes at det og skifte til Volkswagen Caravelle er litt ugreit. Derfor vil jeg spørre Deg Benny hva du synes om min situasjon. Jeg har ca 14.dager til og bestemme meg på. At jeg og min Kone liker Vitoen best er ikke ett godt nok argument for Bilemheten,det må være noe mere som teller. Kan du gi oss ett godt råd Benny.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-25 22:31:27 +0100

Det kan være flere grunner til at bilenheten anbefaler Caravelle fremfor Vito: når disse har vært i bruk som handicapbiler tidligere, har flere brukere opplevd tildels mye problemer. Siden Mercedes er Mercedes, koster ting penger, dette har gitt et betydelig antall meget misfornøyde brukere. Legg til at NAV nok har et system når det gjelder ombyggingen til formålet: da vil det være hensiktsmessig å styre flest mulig brukere inn på en biltype. Jeg kjenner selv rullestolbrukere som har hatt Caravelle gjennom en årrekke: dette fungerer svært bra på alle vis. Det skal tillegges at jeg har kjørt Caravelle som tjenestebil selv - det er en grei bil å kjøre, det er en grei bil å eie.

At dere har personlige preferanser, kan så være, men i ditt sted ville jeg definitivt tatt en nærmere titt på Caravelle, gjerne også latt konen prøvekjøre en slik bil, før jeg avviste den kategorisk. Og som du sier: at dere "synes" Vitoen er "best" er definitivt ikke et godt argument overfor NAV. Om dere fortsatt foretrekker Vito etter å ha sett på Caravelle, må dere argumentere i retning av at Vito er mer hensiktsmessig. Fra et subjektivt ståsted sliter jeg med å se akkurat det, men det er dere som er ekspert på de behovene dere måtte ha - der finner dere også eventuelle argumenter.

Eerfaringsmessig finnes det gode mennesker hos NAV også, du må bare finne dem! Gå i dialog med saksbehandler hos bilenheten når dere har tenkt litt på dette med bilens hensiktsmessighet og ta det derfra! Men bortsett fra dette med å se på Caravelle....bør dere også ta en titt på dagens modell av Vito.....med rullestol i tankene....og dere bør sette dere inn i hvordan NAV tenker. Det finner dere en grei oversikt over HER: https://www.lhl.no/trenger-du-hjelp/d...

Dernest...når dere har sett på disse tingene og tenkt litt gjennom helheten: ta gjerne en telefon og be om råd hos fra Funksjonshemmedes Fellesorgansiasjon. Mer informasjon om rådgivningstelefonen finner du HER - og be advised - selv om alle som svarer på telefonen er svært dyktige, Atle Larsen er en stjerne: https://ffo.no/rettighetssenteret/

The Bottom Line er, som nevnt over, at dere selv er ekspertene her. Ha trua, det kan fort gå bra, kanhende dere blir heftig begreistret for Caravelle etter å sett på den også! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger