0

Hvorfor kveles min automat bil?

spurt 2021-09-25 13:49:27 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei, Benny!

Jeg har en Audi A4 2015 mod. Denne har multitronic girkasse ( trinnløs ).

Opplever at bilen kan kveles noen ganger. Dette skjer når jeg skal ta løst og det blir tungt til bilen. Feks i en bakke, eller ved fult ratt utslag. Når jeg da gasser, så øker turtallet litt før bilen plutselig tar, og «hopper» frem og da kveles. Som om man bråslipper clutchen på en manuell.

Jeg har vært på møller. De fant ingen feil ved prøvekjøring og ingenting på diagnose. Da dette skjer periodisk ( 1-2 ganger i mnd) så er det vanskelig å provosere frem feieln. Men de ville ta oljeprøve av giroljen. I den fant de spor av kjølevæske. De byttet da oljekjøler og div lameller osv inne i girkassa. Til den pene sum av 80.000 kr.

Men etter å ha fått den tilbake og testet den så greier jeg å kvele den… er så fortvilet. Men ingne som finner noen annen feil. De sjekket alt inne i girkassa.

Ettersom det skjer så sjeldent, bør jeg da bare la det være og leve med det? Oljeskift på kassa er gjort på intervall.

Mvh Fortvilet Audi eier

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-25 15:33:27 +0100

Problemet er den hydrauliske kontrol ventilen eller hydrauliske control modulen om du vil, den sender ikke trykket riktig og da får igangsettings clutchen for mye trykk og bilen vil kveles. Audi skal ha et program som kan lære ventilen til å ta riktige avgjørelser i forhold til en rekke parametere nødvendig her. Det har nok ikke hjulpet at oljen i kassen din har hatt kjølevæske innblanding men dette bruker ofte å gå motsatt vei nemelig at du må opp i høyt turtall for at bilen skal forflytte seg altså at oljen blir glattere omtrent som glider under skiene dine. Har du betalt 80000 kr for å fikse kassen din så ja da skal du ha noe igjen for strevet her og at de tar en ny læreprosess av kassen er jo på sin plass som igjen betyr at kassen får innlært sensorene sine på nytt og da mener jeg ikke at kassen lærer kjøremønsteret ditt det er en helt annen sak men at sensorene med sine avik læres inn i kassens cpu.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Hei! Er det clutch adapsjon du mener? Eller hva skal jeg si når jeg skal nevne dette til møller? Mr9987

Mr9987 gravatarbildeMr9987 ( 2021-09-25 15:59:09 +0100 )rediger
0

besvart 2021-09-25 17:50:57 +0100

Ja helt riktig Møller har et program som kjører gjennom girkassen din og tar hensyn til de verdiene og sensorene som er i kassen din, det er en software som oppdaterer din cpu til å tilpasse seg de endringer som et gjort med kassen din for de 80000 kr du betalte men som de trolig ikke hadde programvare til og rett og slett tok en sjangse på at det ville gå greit. Men noen ganger går det ikke greit og de må da utføre denne software oppdateringen. Den letteste vei et jo ofte best men jeg anbefaler absolutt å ta denne innlæringsprosessen av sensorenes slik at du faktisk blir en fornøyd Møller kunde og hvis de sier nei og bare vifter det bort så vis gjerne denne tråden til dem.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Tusen takk! Før reprasjonen tidligere i sommer prøvde en jeg kjenner som jobber på vianor å legge inn ny adpasjon, uten hell. Men kanskje det er annerledes nå når kassen er reparert. :-)

Mr9987 gravatarbildeMr9987 ( 2021-09-25 17:59:40 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger