0

Hvilke felger passer.

spurt 2021-09-23 20:53:31 +0100

anonym bruker

Anonym

Har Caravelle T5. Nå trengs nye dekk. Sånt skjer jo;)

Det som også skjer er at finn.no har egen kategori for dekk og felger, og noen ganger er det gode mønster og lav alder. Men: om det ikke har stått på en Caravelle/transporter/multivan t5, hvilke andre biler har felger som passer ? (Er det så enkelt som å telle likt antall bolter? Trengs det sånn innleggsring så kan vel det skaffes. Flere ting å passe på ?)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-23 23:56:30 +0100

Her må du sjekke grundig før du kjøper brukt. Og er nok ikke en god ide å bruke de brukte dekka som følger med. Selvom de har «mønster» må du sjekke alder og om de er evt sprekt opp osv. før du evt skulle ha brukt de dekka. Ville uansett kjøpt nye dekk som jeg gjorde, da dekka som sagt på de jeg kjøpe var fra 2007! Altså gått ut på dato for lengst… og få de balansert så du får sjekka om de har kast i felgene. Ikke alltid lett å se dette på felger som ellers ser fine ut.

Felgene derimot passer som regel om hverandre fra VAG merkene. Kjøpte i sin tid greie og fine original felger fra en som hadde skrota en caddy til min Audi A4. Du må sjekke at senter bolt passer og impress er innenfor lovlig spesifikasjon til din bil. Så de ikke stikker for lang ut eller inn. Og nei er ikke bare å gå etter hvor mange bolter en felg tar, det dreit jeg meg ut på den gangen :) satt igjen med felger som ikke passa da mellomrommet til boltene var for smalt. (Disse kosta heldigvis ikke mange kronene så gikk greit)

Så sjekk dette grundig opp før du kjøper noen dyre felger, så du ikke sitter igjen som meg med hele gårdsplassen full av felger!

Innlegsring kan nok hende du må sette inn, eller senterkopp som det heter tror jeg. Om du kjøper brukt så sitter det jo alltid i som regel men sjekk dette å.

Håper dette gir deg et greit startpunkt på hva du bør sjekke før evt kjøp.

Wizard/Benny og de andre kan komme med noen innspill jeg evt har glemt :)

Hilsen kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-24 06:54:12 +0100

updated 2021-09-24 08:28:22 +0100

Felgene på en T5 er forsterkede felger så du kan ikke bare løpe og kjøpe her. Generelt må boltsirkel stemme og senter åpningen og i tillegg må inpress være innenfor slik kamerat Samiano nevner. På din bil så er boltsirkel 5x120 og mener du kan bruke BMW X5 felger samt Tesla model S felger og i tilegg endel Land Rover felger som passer blant annet til Discovery 3,4 og Range Rover sport. Land Rover orginal felgene har ofte helt spesielle hjulmuttere og du må da få med disse og kan ikke bruke standard koniske muttere. Dekkdimensjonene og felg størrelsene varierer så du må se til at ikke rulleomkretsen er mer enn +/- 5% for å være innenfor loven. Når du setter på hjulet må du se at hjulsenteret er likt som ditt eller man kan sette inn en såkalt kofferdam i plast for å fylle opp mellomrommet. Ellers må man se at man kan foreta fullt rattutslag uten at noe subber borti samt ta hensyn til full utfjæring og komprimering også uten at det subber borti noe. Dekkene etter montering skal desuten ikke stikke på utsiden av hjulbuer målt 90 grader på dekket og i en radie på 30 grader målt fra hjulets senter altså 15 grader hver vei og gjør de det må du benytte skjermbreddere. Ja er ikke helt så lett som man tror det her men går som regel greit hvis man bruker litt tid på å lete opp riktige felger. Jeg ville nok også kanskje rådføre meg litt med din lokale dekkforhandler her for å unngå å trå feil. Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-24 10:20:37 +0100

Det som er litt dumt med "brukt" her, er at kurrante dekk/felger - altså ting som faktisk KAN brukes på populære biler....som din jo er....ofte er en smule høyt prisa i bruktmarkedet. Det er da denne setningen lyser opp for ditt indre blikk: hvorfor kjøpe brukt...når man kan kjøpe nytt like til samme pris....eller billigere....? Jeg ville vel ikke tenkt nettbutikk, der kan du få hummer og kanari, men ta en telefonrunde til lokale forhandlere av dekk og felger....det kan lønne seg! Og opplever du at ting ikke passer - sånt kan skje- er det så meget enklere å bytte! Det kan også lønne seg å velge felger som koster LITT mer enn de billigste billige, da er sjansen for at ting passer som det skal bedre. Jeg tenker bla på denne bagatellen med hjulbolter, jeg har selv opplevd å kjøpe feiende flotte nye felger av den litt for billige sorten med bolter som var mer enn LITT for lange! Ja, man kan selvfølgelig kappe ivei og håpe det beste, men sånt liker man ikke! Forhandleren ordna opp, jeg fikk nye felger med bolter av den litt dyrere sorten for samme pris - knakende kjekk kar som driver Egersund Dekk - mange fordeler med lokale forhandlere! Han tok det på egen kappe når firmaet som hadde levert felgene til ham satte seg totalt på bakbeina, de påstå bla at det måtte være MIN BIL det var noe i veien med.......! Stikk den, kun originale deler i forstillinga på min bil dengang :-)

The Bottom Line er at billig fort kan bli dyrt, en pakke med dekk og felger hos en forhandler som ikke har altfor fjonge lokaler og en drøss selgere med jakkedress koster ikke veldig mye mer enn brukte felger på finn, og skal du ha bilen en stund, det er knapt nok en pølse i slaktetiden!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger