0

Helårsdekk på 2022-modellene

spurt 2021-09-16 11:49:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei

Her (https://www.tv2.no/broom/14215996) skriver du om skuffende erfaringer med helårsdekk. 2022- modellene av XC40 og C40 kommer med helårsdekk fra fabrikken. Selgere (de jeg har vært i kontakt med) anbefaler vinterdekk i tillegg, men i artikkelen over påpeker du at også sommerdekk slår helårsdekkene når føret ikke krever vinterdekk. Hvis det er slik at helårsdekk hverken er fugl eller fisk (som du skriver). Hvorfor går et premiummerke som Volvo for det da? Og har du mulighet til å teste dette, gjerne å sammenligne med "vanlige" sommerdekk?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-16 16:18:59 +0200

Vel, jeg ville nok ikke solgt bjørnen før skinnet var skutt her! Volvo har neppe spesielt store problemer med å levere bilene sine med dekk som er bedre egnet for nordiske forhold i dette markedet, og det faktum at Volvos selgere gir en anbefaling som det du refererer til her, tilsier at det meget vel kan komme til å bli endringer underveis her. For min del ville dette vært en dealbreaker om jeg hadde vært i markedet for å kjøpe 40-serie Volvo, ville jeg satt det som en absolutt betingelse at bilen ble levert med seriøse sommerdekk....kostnadsfritt for min del. Jeg tenker at for et "Premummerke" som Volvo vil være uholdbart å levere bilene med slike dekk i eget hjemmemarked...flere enn meg vil oppfatte "helårsdekk" som totalt ubrukelig.

Nei, det er ikke spesielt relevant tema for dekk-tester i vår del av verden, det er omtrent like aktuelt som å "teste" utslitte sommerdekk mot vinterdekk eller vice verca, det har faktisk skjedd ved et par anledninger opp gjennom åra. Og joda, det test-teamet som foretar dekk-tester for bla "Motor", har faktisk tatt med "helårsdekk" i sine tester! Primært testet sammen med vinterdekk om jeg ikke husker helt feil - i allefall sist gang jeg kan erindre - mener det faktisk var fjorådrets "store vinterdekktest"! Den finner du på Motors nettsider om du leter litt - og jeg tenker jo at man skal være ekstremt sta for i det hele tatt å forfekte at slike dekk kan være et alternativ for skandindaviske vintere. Når det gjelder sommere: det burde jo være rimelig innlysende at spennet i egenskaper vi ønsker oss av hhv sommerdekk / vinterdekk er såvidt stort at det i praksis vil være umulig å realisere et greit komproimiss her - så nei - det er ikke sånn at man bare kan stå som Ole Brumm og rope "Helårsdekk, må ha, må ha" her! Man får rett og slett ikke et godt "ja takk, begge deler" alternativ her - sånn er det bare.

Ja, man kan saktens få tak i sånne dekk om man gjør en innsats, men derfra til å påberope seg at sånne dekk er "gode greier" - det være seg sommer eller vinter? Vel, man kan selvfølgelig kjøre på det man vil, men det betinger dels at man lar bilen stå i garasjen når det er snøstjerner på TV'en, og ellers kjører et par hakk mer defensivt enn man ellers kunne gjort - ved bibehold av tilnærmet samme grad av sikkerhet for de av oss som er opptatt av akkurat det. Ja, kanhende "helårsdekk" er hakket "bedre" enn piggfrie, nordiske vinterdekk på sommerføre, men likevel, du får lengre bremseslengde, dårligere veigrep, enten du vil eller ikke. Løp og kjøp - gjerne via nett om du ikke vil stresse med å spesialbestille sånne dekk via en forhandler - evnt kjør til Tyskland og kjøp et sett der - og prøv dem selv gjennom årstidene, verre er det ikke! Smaken er som baken, jeg har en god venn som er en smule prinsippfast....enn si sta....han kjører på ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar