0

Veldig plagsom støy/lyd i ca 45, 65 og 115 km/t

spurt 2021-09-15 15:25:44 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny Som du ser over plages min Yeti av en vanvittig plagsom lyd i nevnte ca-hastigheter. Problemet startet i fjor da jeg merket dette i ca 115 km/t. I år dukket lyden opp også i ca 45 og 65 km/t. Jeg sjekket sommerdekkene og så de var veldig slitt og byttet dem, det hjalp ikke. Det er ikke motorstøy. jeg har satt bilen i fri i nedoverbakker (ned mot Sundvollen) og den bråker like mye på de samme hastighetene. Kan det være at bilen eller karosseriet vibrerer på disse hastighetene og gir fra seg den forferdelige lyden. Jeg leste en gang om bilens resonansfrekvens, uten at jeg så mye om dette. Hva kan dette være? Har du tips om hva jeg bør gjøre?

vh Eivind

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-15 17:17:06 +0100

Det fremstår som om dekkstøy kan være en del av bildet, om du ikke tok et bevisst valg og skaffet deg støysvake dekk når du byttet dekk....ble nissen med på lasset....spesielt om du kjøpte samme sort dekk en til gang! Ellers er du inne på noe når du tar frem begrepet "resonnans", noe forenkelt sett snakker vi da om at deler av karosseriet nærmest går i selvsving! Vibrasjon fra f.ex dekka forplanter seg, og ved en gitt frekvens - gitt hastighet - får du skikkelig god gang på denne "musikken"! Ser vi på fysikken bak dette, har det med bølgelengder og stående bølger å gjøre, men glem det, "kuren" er med rimelig sannsynlighet å snakke med andre Yeti-eiere, eventuelt et merkeverksted, og sjekke om det flere som har samme problem. Dernest ville jeg undersøkt dette med dekka nærmere: forskjellen på dekkmerkene, enn si forskjellige dekktyper fra samme fabrikant, er større enn vi tenker over. Dette kan gi seg mange utslag, men støy er det vi merker lettest. Ja, det kan være andre roterende deler som er ute av balanse også, du har en hel del roterende deler i drivlinjen, og ting som ikke er balansert lenger - de dreper lagre! Lagre som er slitne, vel, de lager lyd - mye lyd - og lyd er vibrasjon - ergo kan du få selvsving av dette også!

Derfor ville jeg altså snakket litt med et merkeverksted, gjerne spandert et feilsøk og fått gutta boyz på verkstedet til å ta en prøvetur, fenomenet synes jo å være konstant. Og som vi vet, et fenomen som er der hele tiden, det er mye enklere å finne ut av enn noe som kommer og går! Få litt hjelp til å finne ut hva det kan være, og ta det derfra. Jeg tenker altså at det er en eller flere relativt enkle årsaker her, ting du kan rette på. Ja, det kan være at det "er sånn" med Yeti, men jeg tviler, det er en gjennomtenkt bil på alle vis, og Skoda vet hva de gjør.

Selv har jeg pplevd mange varianter over temaet støy, den verste var en kardang som var meget, meget ute av alignment! Denne feilen fulgte med på kjøpet med Moskwitchen min, og en opp mot 15 år gammel bil bil som man kjøper av det dødsbo for 2400 kroner, har liksom ikke spesielt god garanti! Kardangen hadde ingen justeringsmuligheter, så jeg gikk hen og fikk en billig fra en kjekk kar som hadde flere delebiler å ta av, for anledningen en bakksel fra en ti år eldre bil! Mange fordeler med biler som blir produsert identisk i år etter år etter år! Vel, det kostea meg 400 kroner og en liten dags arbeid, voila, feilfri bil og mye mindre støy! Men siden det var mye "blikk" i den bilen, gikk jeg også hen og la på et lag med asfaltmasse i dørken, i tillegg limte jeg på støydempende matter under panseret og bagasjelokket, og la tilsvarende materiale på dørken oppå asfaltmassen, det ble nesten ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk Norulf, det blir nok litt søk blant Yeti-eiere og en tur til verkstedet.

Yetimedski gravatarbildeYetimedski ( 2021-09-16 14:15:33 +0100 )rediger
0

besvart 2021-09-16 06:57:20 +0100

Såkalt resonanns støy er ikke uvanlig og kan nesten komme fra hvor som helst som sviver rundt Du bør få sjekket det på verksted da trolig ikke er bra for bilen, Til og med bremser er misstenkt her men også driv verket forøvrig kan lett gi problemene du nevner.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for svar Mr.Car Wizard Det blir nok en tur på verksted. Som en annet svar jeg fikk, Det er bra med feil som er der hele tiden og ikke bare av og til .

Yetimedski gravatarbildeYetimedski ( 2021-09-16 14:17:26 +0100 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger