0

svart motorolje i caddy

spurt 2021-09-14 18:21:53 +0200

anonym bruker

Anonym

jeg skifter filter og motorolje regelmessig ved 10000 km, men etter at jeg har fylt på ny mororolje og gjort en liten på prøvetur på 1 km peiler jeg oljen og ser da at den nye oljen er like svart som den jeg tappet av,,,,hvorfor og hvordan blir jeg kvitt det ???

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-14 22:48:56 +0200

Er ikke helt ekspert på dette området men kan komme med innspill/tips. At olja er like svart som før du bytta den kommer jo av flere ting. Oljen og tilsetningene de har i den er for å rense og smøre motor. Det er faktisk bra at olja blir møkkete for da transporteres dette vekk fra motoren med olja. En at det samler seg slam og blir til gugge om det ikke hadde vært slike tilsetningstoffer.

En god venn av meg som er mekaniker sa at han selv pleier noen ganger å bytte olja med evt billigere olje, så kjøre motor litt hardt i ca 300km. Så bytte olja igjen for å få ut så mye som mulig av den skrittende olja. Er jo ikke sånn at alt kommer ut av tappepluggen. Ligger jo noe igjen, du har vel løsna fyllekappen så det ikke er vakuum i systemet? For hvis du ikke har løsna fyllekappen så kommer ikke all olja ut av bunnpannen.

Evt kan du jo prøve slike «motor flusher» med litt billigere olje. Så skifte olja igjen. Har ikke prøvd noen av de nevnte metodene over. Men regner med at de funker til en viss grad.

Ellers så kan det jo hende motor begynner å bli sliten. Om du er eneste eier og har bytta olje på 10k hver gang så klapper jeg og bukker for deg! Men om du kjøpte den brukt har man aldri noen garanti på hvordan bilen ble kjørt tidligere. Når oljeskift ble gjort, står vel i service heftet. Dessverre har jo VW ofte «long life» service. På 30 000km!! Som er helt høl i hue. Da ber man jo om at motor slites fortere og den vil da drikke olje.

Også regner jeg med du har brukt riktig olje til nå? VAG pleier jo ofte å bruke 505/507 standarden. Sist jeg sjekka. Jeg sverger til kvalitets oljer fra Castrol, Total, evt IQX har jeg god erfaring med, tror det er Thansen sitt «eget» merke. Blir produsert i Danmark å, så regner med det er bra saker. (Ikke kjøp Optimize olje) disse merkene kjøper jeg hos tHansen. Koster mer men stoler ikke på Biltema olje/filter når det kommer til en motor som vil koste 50k+++ om den ryker :)

Regner med Wizard og de andre kan ha noen innspill her!

Hilsen, kamerat Samiano

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-15 07:21:45 +0200

Kamerat Samiano beskriver dette helt riktig og et såkalt dobbelskift av og til kan være lønnsomt så motoren får en flushing kanskje hvert annet oljeskift. Prøv å ikke blande forskjellige kvaliteter men bruk gjerne den billigste oljen av din kvalitet som finnes for selve flushingen. Det er også riktig at man får aldri ut all olje ved et oljeskift så det er naturlig at ikke oljen ser ny ut kort tid etter skiftet men at den er like svart som før skiftet er nok mest et synsbedrag. En oljeprøve ville bevist dette men er en dyr affære som aldri blir gjort foruten at man skal undersøke et motorhavari i en garanti sak.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-15 11:11:25 +0200

Usedvanlig mange kloke ord her, enighet er en sann fryd! Det jekg na itllegge, er at det er aldeles korrekt at man bør sky Biltemas oljer og filtre som selveste pesten, mhp olja vet du aldri hva du får, og når det gjelder filtrene: det er en grunn til at de er billige....og veier myyyyye mindre enn f.ex filtre fra Bosch! Med mine Volfsburgere bruker jeg kun Bosch, uansett om det er oljefilter eller dieselfilter vi snakker om, og som de fleste nok har fått med seg opp gjennom åra, såkalte "originaldeler" fra VW har et lite diskret merke som sladrer om at det er Bosch som har produsert ting og tang! For noen år tilbake var det faktisk ganske greie priser på Bosch i VW-forpakning kontra Bosch i de vakre gule pakningene med "Bosch" utenpå, det hadde noe med en ganske kraftig aksjon fra NAF og forbrukermyndighetene å gjøre: prisnivået var så hinsides på bærtur at selv disse instansene (omsider) våknet! Da er det ille! Så var det bra en stund, men sist jeg var innom merkeverkstedet var prisene på god vei til himmels igjen! Siden har jeg holdt meg til Bosch "original", så jeg vet ærlig talt ikke åssen det er i dag, men kjøper du Bosch hos en nogenlunde anerkjent forhandler, ligger prisnivået helt greit i den store sammenhengen.

Ja, Bosh koster en del mer enn Biltema, men man vil jo at motoren og bilen forøvrig skal leve lenge i landet, og som min fast verksmester så treffende sier, det er ikke på olje og filtre man skal drive med hemningsløs sparing, det kan lynraskt gi meget dårlig karma! Ellers koster Castrol og tilsvarende kvalitetsoljer fra f.ex Valvoline litt mer, men også det er bokstavelig talt lønnsomt. Du får heller trøste deg med at du kommer ned i en literpris på si tredjeparten av det merkeverkstedet forlanger, da kan du le hele veien til banken!

Ellers sier du ikke noe om hvor gammel Caddyen din er og hvilken motor vi snakker om, er det f.ex en eldre bil med sugediesel (det finnes det også, til og med i relativt sett nyere tid!) og uten alt dette Greenpeace-tullet, ja da vil du ha "gammeldags" olje der det fremdeles finnes tilsetningstoffer som gjør at olja ser svart ut rett. Dette "svarte" er ikke noen stor grunn til bekymring, det er ting som finnes i motoren uansett, men en enkel flushing slik det er antydet, vil være en god renseprosess. Men dropp dette med å kjøre motoren "hardt", legg heller vekt på å ALDRI trekke turtall på kald motor....det er veldig godt for motorens indre liv! Med "kald" motor tenker jeg på at olja ikke er gjennomvarm, det blir den først etter to-tre mil, sjekk oljetemperaturmåleren - du har sannsynligvis dette i kjørecomputeren.

På nyere VAG med Greenpeace-tull, ja der er det sånn at DPF osv ikke liker disse tilsetningstoffene og sot spesielt godt, derved er vi inne på dette med "longlife" service og Castrol Edge ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar