0

Er selger ansvarlig for at motoren er byttet uten dokumentasjon og opplsyning

spurt 2021-09-02 15:48:40 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei kjøpte en 2013 model sprinter som hadde gått 210400. Den så fin ut og selger snakket bare bra om den. Da vi kjøpte den og tok turen hjem som var en tur på 100km stoppet bilen idet vi kom til tomten. Vi fikk en venn til å se på den og han fant ikke feilen men syns det var mye rart arbeid og at motoren så byttet ut. Vi tok den til bertel o steen og de fant ledningsnettet til girkassen surret rundt eksos anlegget slik at den hadde smeltet. Vi fikk også bekreftet av de at motoren sitt serie nr ikke stemte med hva som er registrert og at det ikke var dokumentert noe sted. Da lurer jeg litt på, er selger ansvarlig for at motoren ikke er dokumentert selv om selger kan være uvisst om hendelsen eller blå nekter på at de har noe med det å gjøre?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-02 20:20:16 +0100

En motor er jo en motor uansett dens prduksjonsnummer , det viktigste er jo at mototkoden er riktig. Uansett så tenker jeg at har en person eller et. erksted kunnskap nok til å bytte en motor så ville jeg nok ikke helt trodd på at ledningene var snurret rundt eksosen, at ledningene ikke var clipset inn riktig og kan ha kommet nærme eksosen og så smeltet er mye mere plausibelt da ingen fabrikanter lager ledningene lengre enn absolutt nødvendig. En motors produksjons nummer er jo slett ikke det samme som bilens rammenummer eller win nr som må stemme i hele bilens levetid. Det er jo snarere å prøve å finne ut av hva som egentlig kan ha skjedd her og selger kan helt sikkert ha rett i at han ikke vet noe om dette da det ikke er så mye oppstyr med et motorbytte annet enn at det ofte står i annonsen hvis man kjøper en bil.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 10:21:27 +0100

Høres jo unektelig ut som om du har kjøpt en bil som på et eller annet punkt i levetiden har blitt utsatt for en garasje-rehab av beste / verste sort :-) Det store spørsmålet her er hvor mange eiere bilen har hatt - om den har hatt si 5-6 eiere, vil det med rimelig grad av sikkerhet være et par støkker som ikke vet noe om dette in the whole taken! Hvem som vet hva, ja der har du en aldri så liten jobb foran deg! Jeg tenker jo at med arbeid av den sorten du nevner, er overveiende sannsynlig at bilen ikke er kjørt spesielt langt siden det ble tuklet med motoren, men igjen, det kan være krevende å nøste opp her! Det vil også være av betydning hvor mye du betalte for bilen kontra hvor mye det koster å få bilen i sånn passe brukbar stand....var bilen veldig billig og det ikke koster stort å få den i slik stand at du kan kjøre med den et par-tre-fire år, ja da er det kanhende bop-bop. Er det derimot alvorlige feil av den sorten som gjør at bilen står til det er fiksa, og det koster et halvt nasjonalbudsjett å reparere bilen, ja da finner du oppskriften til hvordan du går frem på forbrukerrådets nettsider. Be advised, ja, du kan få medhold i å heve kjøpet, men derfra til faktisk å få tilbake det du har betalt for bilen, se det er a complete different matter! Det er også saker som er forfulgt tilbake gjennom flere ledd av eiere, men medhold fra forbrukerorganene er ikke riktig det samme som penger på konto - du skal gjøre de rette tingene i rett rekkefølge, og du må dokumentere hva som eventuelt er galt eller ikke galt. Selger har også rett til å gjøre et forsøk på å utbedre feilen og så videre - kan lett bl iet langt lerret å bleke!

Og nei, det er ikke uvanlig med motorbytte, men mye avhenger av hva slags motor som er satt inn - det skal være "rett" motor, og det bør fortrinnsvis være en motor som ikke er i dårligere stand enn du hadde grunn til å forvente - forsåvidt som resten av bilen. Lykke ti!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 15:17:03 +0100

Når jeg bytter en motor så går jeg først og fremst etter motor kode, dernest undersøker jeg om dysekoder, turbo og sensor koder stemmer overens da det lett fører til problemer ellers. Ledningsnett er alltid best å flytte over fra sin egen bil da det lett er forandringer og som kan gi problem hvis man ikke bytter like for like. Jeg byttet motor og girkasse på en Mondeo Mk5 og alt skulle tilsynelatende være likt men dengang ei og når det kom til partikkel filter så var vinkel inn til eksos feste forskjellig og man måtte da modifisere vinkelen på flensingen slik at det passet, mye ekstra arbeid her da man må skjære, sveise og tilpasse så går lett noen timer her. Er det et amatør bytte av motoren så anbefaler jeg å heve kjøpet men var det er bilverksted som gjorde dette så er det jo strake veien dit for å finne ut hva som har skjedd her. Er det en garasje mekaniker som har gjort jobbben så er det jo trolig vanskelig å følge opp her men husk at en garasje mekaniker trolig er den som er mest nøye her og setter seg best inn i hvordan et motorbytte skal gjøres da tiden ikke betyr så mye som det vil gjøre på et verksted. Jeg har ofte ringt opp forrige eiere jeg for å grave litt i fortiden på bilen jeg har kjøpt og oftest er de imøte kommende og deler raust med seg av sin info om bilen og det setter jeg umåtelig pris på.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger