0

Skinn i biler

spurt 2021-09-02 12:36:10 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei. Det er og blir markedsført skinn i biler. Noen biler har ikke ekte skinn. Hvorfor er det sånn. Så til plasten i bil. Det er feks stor forskjell i plasten på Skoda og Id 4. Hva er mest holdbart. Mvh William 905 29 682

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

6 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-09-02 13:07:34 +0100

updated 2021-09-02 13:09:03 +0100

Hvis det markedsføres skinn så er det skinn, når du ser at det er fks alkantara så er det ikke skinn men et materiale som ofte blir brukt i seter men det blir jo da markedsført som alkantara. Jeg vet jo ikke om plasten i en Skoda er mere holdbar enn i ID 4 det er jo bare tiden som vil vise. Alle bladsmørere oppigjennom tiden har hatt hang til plastkvaliteten i biler men når vi kjører bil skal vi jo tross alt se på veien foran oss og ikke sitte å knakke på plasten for å finne ut hvor god kvalitet den har. Skal du kjøpe ny bil så for all del ta en knakkerunde på de 2 du nevner og føler du at den ene er bedre enn den andre så kjøper du den så enkelt er det.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 11:23:48 +0100

Så lenge du ikke er blant dem som gnikker rumpa frem og tilbake i setet eller kjører kjærne ned i setet, enn si lar ungene og bikkja herje som du vil, holder setetrekkene lenger enn resten av bilen. Og er du bekymret for dette, kjøp deg varetrekk - da går bilen til til hoggern' om 25 år med perfekte seter - til glede for de som kjøper dem fra hoggern' :-) Hva du ellers velger, er en smaksak, min subjektive oppfatning er at de aller fleste fabrikanter gjør seg stor flid både med produksjonen av setetrekkene, men også ved materalvalget. Ja, skinn har fordeler, men blir lett klamt om det er varmt, jeg tenker at en kombinasjon av skinn, evnt alkantra og dess like, og stoff, er en skikkelig god ting. Ser du på f.ex de ergonomiske setene (finere ord for sports-seter) fra VAG, er dette en gjenganger. Da får du en Ole Brum, ja takk begge deler, og kan klappe i hendene og fryde deg hver gang du er ute og kjører! For min del valgte jeg dette på våre nye biler, på mine tidligere biler har jeg hatt mye rart, men en ting er sikkert, seter i kun stoff holder faktisk leeeeeeeeeeeeeeeeeenge de også!

Bla på min ex-taxi Passat B5, som rulla en snau halv million kilometer før den ble smadret, var setene uten lyter, uten skader! Ja, litt slitasje var det jo, men so what? En bil er til for å brukes! Det gode med nevnte Passat var at setene var fantastisk gode å sitte i, selv med dagsetapper på 1000 km og mer - mener min personlige rekord ligger rundt 3-1400 km mer eller mindre non-stop - var jeg verken klam i rumpa eller sliten i muskulaturen! VAG kan lage seter, den skal de ha - på samme vis som f.ex Volvo! Og jeg er både tyngre og større enn de fleste, når stoff-setene holdt både taxi-bruk og meg en halv mille kilometer - da er det god sort!

The Bottom Line er at du velger det du liker, behandler du setene på normalt vis, ja da er det problemfritt! Og nei, det betyr ikke stort for bilens "innbytteverdi" hva du velger, tilleggsutsyr og skinn her og der blir priset latterlig lavt ved innbytte, det påvirker også prisnivået ved privat salg. Om du derimot lar ungene hoppe i forsetene og ødelegger setevarmen, enn si lager høl....ja da blir det dårlig karma ved salget" Men som alltid ellers: normal behandling, ved skinnseter bruker du gjerne litt møbelprodukter innimellom - stikkord skinnrens og skinnpleie. Jeg har faktisk også en tepperens-maskin som jeg bruker på teppene og stoffet i setene jeg har nå i dann og vann, en god investering...både for bilen og hus og hjem...Karcher står det på min....kjøpt i Russki' Federatze', men jeg mener å ha sett dem i velassorerte norske nettbutikker også de siste åra! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 14:07:59 +0100

Joda Mr N Wolf har rett her men å si at VW lager like gode seter som fks Volvo og Stakkars konkurs Saab er vel å dra det litt vel langt. Greit at man trives i setene på bilen man har valgt men dog ikke samenligning forøvrig. Svenske biler var helt fenomenale her og det skal man nok ikke ta fra dem men så var det det med at hvor mye betyr det egentlig for hvermansen her, noen velger bil for gode seter, andre velger bil for utseendes skyld og atter andre velger bil for kjøre egenskaper og prestanda så ja vi har alle våre preferanser hvorfor vi ønsker nettopp bilen vi velger.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 15:31:32 +0100

Joda, svenske biler var og er først på pallen når det gjelder mangt og meget, seter inkludert, men når SAAB forlengst har gått inn i konkursenes hall of sadness og Volvo Norge, enn si herværende merkeverksted, ikke er helt det man ønsker seg som samarbeidspartner, da kan både bilene og setene være så bra de bare vil! For ordens skyld: jeg kjørte Volvo som tjenestebil gjennom en årrekke, med 45.000+ i året forventer man iallefall at verkstedet bla skal gidde å løsne toppdekslet når de fakturerer din kjære arbeidsgiver for "ventiljustering" og gjennomgående skriver regninger med gaffel for service hver 5000 km....som det jo var i de tider! Det blir litt som biler med stjerne i grillen, mange av oss forventer litt mer etter at blomsterkvasten ved kjøpet er overlevert og bilen har rulla ut døra hos forhandler. Nei, jeg stiller ikke urimelige krav, og om jeg hadde bodd i "grenseland" og hatt si under 10 mil til nærmeste Volvo-verksted på svensk side av grensa, hadde Volvo rykket helt opp til toppen av min liste over biler jeg kunne tenkt meg å kjøpe, og nei, ikke bare for setene sin skyld, det er mye, mye, mye godt med Volvo, den skal de ha!

Jeg satt vel helt greit i Laddisene mine også, alle som har sittet i en Fiat 125 eller en firkant-Lada vil vite at "modellen" for setets utforming og avstadene til ratt og pedaler, er en italiener med sort dress fra Sicilia - og kroppsfasong som Julius i dyreparken i Kristiansand! Det har jeg også, så jo, jeg passer godt i Laddisene! Men fyttirakkern, så klamme skai-setene blir når det er varmt! Det er heller ikke spesielt god korsryggstøtte og lårstøtte, og festene kan faktisk ruste tvert av, da sitter man aber pløtzlich i baksetet! Jeg har opplevd akkurat det - så neeeeeeeeei - Lada-setene får ikke mer enn terningkast 3 fra meg - bare marginalt bedre enn setene i en japs!

Moskwitch-setene var greie på den måten at de kunne bikkes ned til nesten "seng", men reguleringen var "der": enten helt ned eller helt oppe, ingen mellomting om man ikke brukte brekkjern og bøyyde festene litt! Kunstskinn, glatte som fy, men veldig slitesterke! Dog var selve setet merkelig formet: man satt liksom oppe på en kul! Det ga en følelse av at man kjørte tre ganger så fort i svingene som man virkelig gjorde, kanhende det var med hensikt? Broder prøvde Moskwitchen min to ganger, første og siste, og fikk angst og mareritt i flere år etterpå, der var altså setene og ikke minst, kombinasjonen av bladfjærer bak og spennende styring en del av bildet! Stakkars broder - han var dobbelt så stor som meg, ikke lett å finne gode seter da!

Når det gjelder VW, kan man vel strengt tatt si at ingen VW har noensinne vært "verdensmester" på noe som helst område, men bilene gjør det meste ganske så godt. Happy with that som foreleseren på undervisningsavdelingen hos en luftfartsmynidghet et sted nede i Europa sa for noen ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 16:37:14 +0100

Fenomenal lesning her Mr N Wolf tar virkelig ryggtak her og gjør lesingen spennende så her er det virtuelle blomster som jeg har delt ut før til Mr N Wolf, jeg krøller tærne mine i glede over at han på forumet deler med seg av sine opplevelser da det for mange av oss bensinhoder er den beste lesningen vi kan tenke oss.

Hilsen Mr Car Wolf

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-09-03 17:34:47 +0100

rosende ord og blomster mottatt med stor takksemd, og bare så det er sagt, etter min oppfatning er Kamerat Wizard helt fantastisk i dette forumet, et oppkomme av kunnskap og med en sjelden evne til å uttrykke seg på en grei og lettfattelig måte! Der sliter jeg litt sjæl, men sånn er det når den stakkars hjernen alltid henger flere linjer etter fingrene på tastaturet! En god helg til dere alle!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-09-02 12:36:10 +0100

Sett: 142 ganger

Sist oppdatert: Sep 03 '21

Antall visninger