0

Kjøpe vinterdekk fra Tesla eller ikke?

spurt 2021-08-31 13:02:23 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Kjapt spørsmål, har bestilt en Model 3 SR+ men valgte å ikke kjøpe med vinterdekk. Følte at 19.900,- (Nokian 18" piggfri) var litt stivt for et sett med vinterdekk, så planen var å kjøpe det etterpå fra en forhandler. Men etter å ha sett litt på nettet er en enorm jungel med alternativer, burde jeg ta kontakt å få med vinterdekk likevel? Nå er det jo ikke moms hvis jeg kjøper med vinterdekk fra tesla, men er det en god deal? Er første gang jeg kjøper bil, så dette er ukjent terreng. Bor i Drammen, så har helt ordinære behov på grep.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-31 19:30:31 +0100

Når du kjøper vinterdekk på felg fra Tesla, lar du som du antyder, norske skattytere sitte med regninga for momsen. Det utgjør jo en del tusenlapper, men noe avhengig av hvilken dekkdimensjon og hvilke felger vi snakker om her, det var jaggu en fresk pris! Skulle nesten tro Tesla Norge likte å tjene penger! Hvilken overraskelse - hiver opp prisen litt kanskje, siden kundene så alikevel slipper å betale moms kan man jo beregne seg LITT ekstra fortjeneste! Det betenkelige er at den prisen du oppgir....som altså er eks mva....ligger i omtrent samme leie som Dekkmann sine priser for felgpakker med f.ex dekk fra Continental. Men igjen - avhengig av dimensjon osv - Dekkmann selger f.ex 4 x 225/40/18 med felger for 16.498.....inkl mva.

Og nei, Dekkmann er på ingen måte markedsledende på pris, i ditt sted ville jeg tatt en ringerunde og orientert meg litt i markdet. Nokian er det beste av det beste når vi snakker seriøse vinterforhold, mens Conti er det beste allround-dekket, og i min verden skal man aldri, aldri, aldri kompromisse med vinterdekk: der kjøper man det beste - spesielt om du tenker piggfritt. Om du bor et sted med mye tørre veier og litt is innimellom, kan forøvrig Michelin være et alternativ. Når du sier "Drammen", er det jolly fine det - men du kjører vel LITT utenfor Drammen av og til også, om du kjører litt innover i landet mot nord, snakker vi Nokian uten å blunke, kanhende Conti så sier du ja takk, begge deler! Kjøre rdu nedover sørlandske om vinteren, ja da er også Conti greie, men kjører du såpass ofte at du risikerer å kjøre under heftige snøforhold: Nokian. Nokian har ellers en stor fordel: det er støysvake dekk. Det samme gjelder Michelin, mens Conti gir en del mer støy.

Jeg tenker også at 18-tommere er litt utafor min komfortsone, jeg ville vel tenkt i retning av mer konvensjonelle felger og derav følgende mer konvensjonell dekkdimensjon - les samme dekka for lavere pris....i ditt sted ville jeg sjekka om 16-17 tommere var blant de godkjente dimensjonene for den aktuelle bilen. Jeg kjører selv en vanlig tysker, der er både 15, 16 og 17 tommere godkjent, cluet er å holde samme rullediameter, den biten er det høyden på dekket som ordner opp i. Jeg la meg på 16-tommere, det er et greit kompromiss - kanhende det kan noe lignende for din del. Ja, 18-tommere med lavprofildekk ser jo heftig ut, men bortsett fra det? Egentlig ingen spesielle fordeler, og prisen kan være vesentlig høyere enn for f.ex 17-tommere - eller sogar 16-tommere.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-31 20:01:52 +0100

Javel jeg viste ikke at til og med vinterdekk var avgiftsfrie når man kjøpte el bil bare for at man kjøpte de til en elbil men der ser man, vinterdekk er vel strengt tatt noe Norske forhandlere tilbyr og for å si det sånn må momses som alt annet i Norge. Mulig de har noen nisjer der vinterdekkene kommer som standard utstyr for å lure skattesystemet men da igjen for å svare på ts sitt spørsmål så skulle du nok ha valgt vinterdekk fra Tesla. Gråsone kaller man da dette og blir nok vanskelig å forklare for skattemyndighetene at joda den står selfølgelig på dekk når den kommer til landet men at det i tilegg leveres masse ekstra utstyr til bilen som da samtidig blir avgiftsfritt vil jeg jo si at her teor jeg avgiftsystemet vårt svikter grovt. Håper ikke noen skatterevisorer leser dette inlegget da jeg ellers er redd at denne gråsone unnaluring av moms er forbi.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger