0

Servicehistorikk GDPR

spurt 2021-08-23 10:09:15 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei På nyere biler er nå servicehistorikken lagret digitalt, men dersom man kjøper en bruktbil som har dette så nekter verkstedene å levere ut servicehistorikken fra tidligere eier pga. GDPR direktivet. Dette gjør det jo skikkelig vrient å følge bilens servicehistorikk. Hvordan skal man forholde seg til dette?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-23 12:39:00 +0100

Du kan nok få en lettutgave av en utskrift men du får ikke detaljer her ifølge personvernsloven. Nei hvordan forholder man seg her tja det hadde som vanlig vært best at eier hadde insistert på å få stempel i service boken. Nei vi lever i en tid da det ikke er fri flyt av data info i henhold til person vern så eier må finne en løsning med kvitteringer ol slik at man kan følge historikken her. Ja hvorfor ikke legge alle service regningene i service heftet så har ihvertfall neste eier en mulighet her til å undersøke oppfølging av bilen.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-23 21:19:13 +0100

Ja, dette er et av flere bizarrre utslag av personvernloven, kanhende den rette betegenslen av sånt som dette er misbruk av personvernloven? Det som gjør dette direkte uspiselig, er at mer enn en importør har markedsført verkstshistorikken som et gode som er verdt titusenvis av kroner! Jo takk - og så skal du som rettmessig eier av bilen bli nektet utskift - i enkelte tilfeller skal det til og med være duttebasser som hadde passet godt med lærfrakk som sier nei, nei og atter nei til alt fra innsyn til utskrift. For min del ville jeg ikke kjøpt en bil uten at eieren la frem en form for håndfast dokumentasjon for såvel løpende vedlikehold som utført service.

Trampeklapp for Kamerat Wizards forslag om kvitteringer! Vi bør også forlange stempel i bilens servicehefte, rett nok på sett og vis et tilbakeskritt, men når idiot-lovgivning de facto blir brukt for å holde tilbake relevante opplysninger for det være seg potensielle kjøpere eller bilens rettmessige eier? Da har det gått mye for langt!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger