0

feilprosent

spurt 2021-08-12 19:30:18 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei

Ser at c4 kommer langt nede på listene når Tüv rangerer bilers feilprosent. Er dette direkte overførbart til grand c4 picasso? Har lyst på en 2017/ 2018 modell av denne med 165hk bensin, men er litt redd for hva som skjer når nybilgarantien snart går ut. Vet du om Citroen fremdeles lever opp til ryktet som ustabil, kanskje spesielt på det elektriske?

Takk for hjelpen🙂 Mvh Mork

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-13 12:33:21 +0100

Når slike lister kommer ut så er det meste enkle feil det dreier seg om som lyspærer og slitne bremsebelegg så slike tester skal man forstå hva man leser og ikke se på denne prosenten. Citroen er slett ikke en dårlig bil og Franskmenn er ikke noen hvem som helst innen bilindustrien eller hva ellers det måtte være i produksjon av fly, cruise skip eller jernbane for den sags skyld, det er noe vi Nordmenn har fått for oss desverre at Franske biler er dårligere enn andre men nei jeg må skuffe deg her og si at de er helt der oppe men at de har gjort feil en plass slik at de ikke har vunnet popularitet er noe helt annet og kommer trolig mest fra innsatsviljen fra importør og forhandler nettverk. Fiat var jo også noe vi Nordmenn rynket på nesen av men ute i Europa ellers selges de i søkk og kav så jeg vet ikke hva har vi egentlig rett i her vi godeste Nordmenn, trolig er det nok slik at vi tror produsert i Norge er et kvalitet stempel og har fått for oss er det ikke slik så er det en dårlig vare. Vi gikk derfor over grensen til Sverige da vi jo ikke hadde egen produksjon av bil (ja nesten da) og fant ut at Volvo og Saab var gode greier så da kjøpte vi med begge hendene. Jeg vil si at du kan velge hva du vil være seg Fiat, Renault, Citroen eller Peugot ingen av de står tilbake for hverken Ford, Opel elller VW så kjøp det du liker eller som passer deg best.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-13 13:44:53 +0100

Enighet er en fryd, jeg slutter meg til Kamerat Wizard her! En f.d kollega - forøvrig faglært mekaniker - så lyset og konverterete til Citroen i moden alder, han hevder at han aldri har hatt bedre bil! Om det er sant eller ikke, kan man helt sikkert diskutere, men den Citroenen som fikk denne ellers meget oppegående herremannen til å se lyset, var en ex-taxi med 300.000+ på kilometertelleren. Rett nok måtte han gjøre en jobb på bilen, noe dilldall med fjærer, litt slitt her og der, men bilen var problemfri i flere år før den gikk videre til neste lykkelige eier! Da kjøpte kameratn like godt en feiende flott ny Citroen av den store typen, hver gang jeg observerte ham kjørte han med et smil som hadde gått helt rundt om det ikke hadde vært for ørene!

Ja, Citroen var vel kanhende litt sære greier i hine dage, bla var det noe greier med gjenger, skruer og bolter, enn si fjæringen, men nå er Citroen veldit nær andre biler på alle vis, og der man har sine spesialiteter, ja der er barnesykdommene og problemene løst for lengst. Det som er litt dumt, er at det er en bil som ikke selger spesielt godt i Norge. Fordelen er at du som bruktbilkjøper kan gjøre kjempekjøp og få veldig mye nesten-ny bil for en fantastisk hyggelig pris. Bakdelen er at når du først har kjøpt Citroen, ja da blir du som oftest så frankofil at du ikke vil ha noe annet! Dernest må du eie bilen en stund - det er ikke lett å finne kjøper til en brukt Citroen, ikke mange som har sett lyset - dessverre! Alterantivet er å selge billig, og greit nok, kjøpt billig, selge billig - det utjevner hverandre. Men hvorfor selge i tide og utide, når bilen så alikevel kan holde leeeeeeeeeeeeeenge, gitt et normalt godt service- og vedlikeholdsregime, NB løpende understellsbehandling inkludert?

Noe kynisk sett: Citroen ligger ikke på toppen av min liste over biler jeg kunne tenkt meg å bytte til om jeg måtte velge noe annet enn det jeg kjører i dag, men ganske høyt oppe på lista! Og veldig langt oover mange av de merkene som ellers er populære i det norske markedet!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-13 18:14:26 +0100

Som Mr N Wolf sier så ligger ikke Citroen på toppen av hans liste og nei så vi har heldigvis mangfoldet i behold og drar lett at nei det passer ikke inn i mitt bilhold men ikke dermed sagt at det et et dårlig valg. Liker man en bil så kjøp den og vi har alle ulike preferanser her, jeg liker Land Rover og kan sikkert få noe tyn for det men jeg valgte ikke bilene mine fra en statistikk om hvem som har minst feil men snarere hva som gir meg mest som bileier og da er det helt andre valg som gjelder. Men ja jo jeg er nok enig at det ville vært smartere å kjøpe en Renault Zoe men jeg er ikke der enda og de kan faktisk ikke måles mot hverandre da den ene er dugendes til å kjøre en tur i butikken mens den andre kan ta en tur halveis til Himalaya eller bedre.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger