0

Digitalt servicehefte - rettigheter

spurt 2021-08-11 07:45:33 +0100

Hei

Vi har byttet ut våre to 16-17 år gamle biler med to 4 år gamle Audi bruktbiler. Ifølge annonsen skulle alle servicer være fulgt.

Men, begge bilene hadde "digitalt servicehefte", og ikke de gode gamle serviceheftene hvor man fysisk kunne se hva som var gjort og fulgt opp. Dette gjorde det selvsagt ekstra utfordrende når man skulle kjøpe bilene, og hadde for så vidt bare selgers ord på at alle servicer var fulgt.

Jeg har i ettertid knyttet bilene opp mot "MyAudi" appen. Her fremkommer det informasjon om at jeg ikke har tilgang til tidligere eiers bil historikk på grunn av personvernregler.

Jeg vil jo gjerne ha kontroll på når neste service steg skal utføres. Det er jo ikke slik lengre at det aller meste skal skje på 15-30-45-60-90 tusen etc. Nå skal noe byttes hvert år, andre ting annethvert år, og noe på konkrete kilometer.

Når jeg så tar kontakt med mitt lokale Mekonomen verksted får jeg beskjed om at de kan se bilens service historikk. Men, på grunn av de nye personvernreglene har de ikke mulighet eller lov til å skrive ut eller skriftlig dokumentere service historikken på bilene som er utført av tidligere eiere.

Er det virkelig slik at vi som nye rettmessige eiere av en kostbar bil, ikke har mulighet og krav til å få kunne få dokumentert historikk?

Jeg er av den "gamle" skolen som gjerne liker å ha full kontroll over service historikk og mine egne fakturaer i papirformat eller digitalt på min egen PC eller også en app.

Hvilke rettigheter har man som ny eier på tidligere historikk på en bruktbil når det gjelder å få dokumentert tidligere bilhistorikk?

(Jeg fikk imidlertid informasjon fra verkstedet om hva som er det neste service punktet som skal gjennomføres, men har fortsatt ikke dokumentasjon på at alle service punkter er gjennomført siden bilen var ny)

Mvh

Svein-Erik Vatle

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-11 16:21:06 +0100

updated 2021-08-11 16:23:16 +0100

Beklager men eier er også eier av opplysningene om bilen i sitt eierskap så hvis han ikke gir deg rettighet her til å hente disse opplysningene så er du lost her. Personvern er jo alt og allting nå i disse it tider så sånn er det bare så sier forrige eier at servicer er fulgt så regner jeg med du kan stole på det, nei utskrifft fra service regimet får du nok ikke den tiden er forbi så jeg holder faktisk på det gamle med stempel men jeg er jo ikke 20 år heller så vi må nok innse at noe går oss hus forbi her og vi sitter igjen som et spørsmålstegn. Tar man en telefon så er det jo normalt at det opplyses om at ja den og den service er fulgt og at den og den reperasjonen er gjort men å få en pen A4 utskrift om bilen fra A til Å skal du nok ikke forvente men heller avfeie som tapt, så Svein Erik velkommen til den moderne tid :-)

Mvh Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger