0

Bygge om fra automat til manuell girkasse 2 gen

spurt 2021-08-08 17:43:55 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei Benny! Jeg sitter og leker med tanken på å bygge om bilen min fra automat til manuell. Så lurer jeg litt på om dette er verdt jobben. Ettersom jeg har skjønt så må jeg bytte styringsenheten til girkassa fra automat til manuell. Også må man selvfølgelig ha clutchpedal. Er det noe annet man eventuelt må tenke på ?? Jeg ønsker da også å sette inn en 6-trinnskasse istedenfor 5 trinns som er vanlig på de bilene.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

4 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-08-08 18:15:40 +0200

Må også si at jeg har sensorene til girkassa. (Jeg som la ut spørsmålet)
rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-09 14:17:41 +0200

Om bilen din ikke er i eksponsjonelt god stand og/eller du tar sikte på å eie den i mange år fremover, er dette et prosjekt i kategorien "galskap"...om enn kanhende litt spennende galskap som man alltids kan finne et par gode argumenter for. Men økonomisk sett...er det penger rett i det hølet som befinner seg på den andre siden av dørene med "menn" og "damer" på. Ja, alt er mulig, men du trenger en drøss med deler, og det er mye arbe'. Bilen blir stående en god stund om du skal gjøre det sjæl der hjemme i garasjen, og det kan fort balle på seg, i den forstand at det vil være en relativt ressurskrevende oppgave - her kan du meget vel komme til å gå lei halvveis.

Om du ikke gjør jobben sjæl? Se i retning av Sverige, verdens navle når vi snakker Volvo. Finn et verksted som kan påta seg litt mer spesielle jobber med et stort smil, og ta det derfra. Kanhende vår gode venn Benny vet om noen, hvis ikke er det plenty med Volvo-fora der ute. Husk bare dette med å få refundert svensk moms og betale norsk moms....hvis tolderne...som jo synes å ha gått flere hakk opp når det gjelder dette med grensekontroll i disse covid-tider....finner ut at du har gjort en såvidt kostbar jobb...kan det hende at de blir veldig, veldig entiusiastiske når de skriver regninga!

The Bottom Line er at det egentlig ikke er noen fornuftige grunner til å bytte ut en velfungerende automatkasse med en manuell kasse, men for all del, vi skal ikke alltid være fornuftige. Jeg har selv hatt festlige ideer opp gjennom åra, heldigvis har jeg besinnet meg i tide :-) Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-10 14:32:18 +0200

updated 2021-08-10 17:01:04 +0200

Oida det står ikke på motet ditt ihvertfall, endel ganger må jeg gi Mr N Wolf rett her og det er hvorfor i alle dager vil du gjøre dette? Ledningsnett og Motor Ecu samt andre Ecu er programmert for en automat så foruten å starte med alt av ledningsnett og alle kontroll bokser så er det også mekaniske utfordringer med alt fra innfestninger og utvekslinger i differ osv samt at drivaksler og annet kan være helt forskjellige. En delebil som er som du vil ha den er normalt eneste løsningen og så er det bare å sette igang å ta utfordringene som de kommer å starte med å flytte over deler men du kommer til å bli ofselig lei etterhvert og kommer trolig til å gi opp halveis. Slike prosjekter er mildt sagt for ambisiøse og du kommer hver dag til å tenke at hvorfor kjøpte jeg ikke bare en bil som var manuelt giret først som sist. Hvis du prøvde å gjennomføre uten å ta absolutt alle forhånds regler så ville bilen bli svært utrivelig å kjøre med da du ville få masse feilkoder og trolig limp modus da nødvendige sensorer ikke får sine signaler som de skal Abs og antispinn ville ikke engang fungert da de også snakker med automat kassen. Mitt råd er glem det men har man pågangsmot over det normale og kan takle alt som kommer i ens vei så kjør på. Du må gjerne oppdatere forumet med hvordan det går for jeg er iallefall spent på dette prosjektet og ordtaket den som ler sist osv viser kanskje at det er deg som gjør :-)

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-08-12 17:57:42 +0200

Takk for svar folkens, tror jeg heller kjører den til det ikke finnes noe mere igjen av den og kjøper manuell neste gang :P kanskje den blir en fin delebil til neste jeg kjøper 😁

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar