0

Bank har stått som eier

spurt 2021-07-28 23:39:33 +0100

anonym bruker

Anonym

Sjekket reg.nr på en aktuell en bil jeg vurderer å kjøpe på vegvesen sine sider, og oppdaget at en bank har eid bilen fra den var ny (2011) til 2014. Hva betyr det? At den er brukt som firmabil? Leasing? Står ingenting om det i annonsen, så ble nysgjerrig.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-29 11:56:36 +0100

updated 2021-07-29 11:57:43 +0100

Bravo til trådstarter her om å undersøke Før Før kjøp som Mr N Wolf gang på gang påpeker at vi bare må gjøre og er jo enig her. Men helt hvorfor en bank har stått som eier kan jo ha diverse årsaker, det kan jo være at den har vært en av deres firmabiler som er mest sannsynelig eller at banken på en eller annen måte har videre leaset den til en av sine ansatte men den direkte forklaringen må nok en eller annen i gjeldende bank forklare årsaken til. At det ikke står i annonse er jo egentlig greit det da det ikke trenger å opplyses om men skal vel opplyses om den har vært firmabil mener jeg.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-29 17:36:14 +0100

Sannsynligvis en form for leasing, men om bilen har vært leaset til en proffesjonell aktør - altså firmabil - eller til privatperson, se det er et litt lenger lerret å avdekke. Om det har noen betydning? Vel, det kan ha det - til syvende og sist vil imildertid proffesjonelle brukere være litt mer opptatt av at bilen passes på og gjør det den skal, enn en privatperson. Alt ettersom, man må uansett sjekke all tilgjengelig, om dette ser greit ut, ja da innhenter man en NAF-test og tar det derfra. Og ja, dette er noe man gjør FØR - FØR - FØR man undertegner kjøpekontrakt! Viser det seg at det er ræva-ræva, ja da går man bare videre. Er det skjulte feil og mangler, avtaler man utbedring, eventuelt et passende prisavslag, alt ettersom. Og når vi snakker om en bil som er såvidt gammel som 2011, ja da er absolutt NA-test på sin plass, stikkord: rust! Nyere biler ruster som kjeks, rustbeskyttelsen fra fabrikk holder ikke mål for norske vinterforhold, stikkord: salting, og om det skulle være en av de bilene der importøren sørger for å rustbehandle bilen når den kommer til Norge, ja da er det dessvere sånn at de aller fleste leasing-firmaer og firmaer generelt gir beng i både understellsbehandling generelt og etterbehandling spesielt!

Og nettopp dette med skjult rust er en av de tingene som er verst å avdekke....verdt å ha i bakhodet! Om det finnes en "tilstandsrapport"? Som regel intetsigende og ikke verdt papiret den er skrevet på, altfor ofte Merra og Havresekken som er på ferde her! The Bottom Line er at dette nok er en bil du bør sjekke så grundig som mulig. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-07-28 23:39:33 +0100

Sett: 226 ganger

Sist oppdatert: Jul 29 '21

Antall visninger