0

Skadet ratt pga håndsprit

spurt 2021-07-26 21:22:51 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Under pandemien har jeg hatt en flaske med desinfeksjon liggende i bilen. Dette har jeg brukt hver gang jeg f.eks har vært på butikken, og kommer tilbake til bilen. Nå har skinnrattet begynt å «rynke seg» og fått følelse av sandpapir. Mistenker at dette er på grunn av at hendene ikke har vært tørre før jeg har tatt i rattet.

Finnes det noen tips for å fikse skinnet på rattet?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-27 09:00:02 +0100

Det er stort sett det vi har på hendene våre som sliter på et skinnratt, det være seg såper, etterbarberings vann, håndrens og håndsprit. Er det fargen som slites bort lar det seg forholdsvis enkelt å farge opp igjen men har det begynt å rynke seg så er nok skaden permanent i selve skinnet og vet ikke om en enkel metode for å fikse det. Mulig man kan prøve å rengjøre med skinn rens for så å la det tørke og se om noe av rynkene blir bedre men er usikker på resultate her. Sandpapir følelsen er nok fordi skinnet er uttørket og har nuppet seg slik som semsket skinn kan bli.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-27 10:20:38 +0100

"Uttørket" er et stikkord her, det kan være en tanke å prøve med skinnpleie - du vet - sånne remidier som man kjøper i f.ex møbelsjappa. Ikea har etter hva jeg kan erindre , et kit med både rengjøring og et stoff man smører inn med i ettertid. Sofaene her hjemme trivdes veldig godt med dette! Slik du beskriver det, kan det neppe bli verre!

Ellers er dette med løsemidler vs overflater, det være seg skinn eller malte overflater, en klassiker. I disse covid-tider er vi jo til og med avholdsfolk opptatt av å bruke alkohol! Vi desinfiserer opp og i mente, hendene blir tørre, og alt som måtte komme i kontakt med spriten, uavhengig av om det er rumpesprit, hjembrant eller isopropanol med 10-20 % vann, alle disse stoffene løser opp fett og en lang rekke andre forbindelser! På ytterdøra her hjemme rant isopopanolen ned etter døra når jeg desinfiserte dørhåndtaket, matt og stygt som fy! Der var løsningen olivenolje og en polerklut fra en rull jeg kjøpte på Biltema, vips, godt som nytt! På mine jevnlig godt uttørka hender bruker jeg gjerne en hudkrem med olivenolje, og på rattet i bilen? Der har det - bank i bordet - vært nok å tørke av litt innimellom med en våtserviett. Men så er det vel bare imitert skinn i min bil!

The Bottom Line er at det følger mye rart med pandemien, ting vi aldri kunne tenkt oss!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger