0

Diesel vs bensin

spurt 2021-07-12 10:52:08 +0200

anonym bruker

Anonym

Sønn skal handle bil, max kr 250.000,-. Ser at det er mye å velge mellom, helt opp til 2019-modeller. Dersom jeg skal gi ham noen råd, ville jeg ha bedt ham om å velge bensiner. Registrer på denne siden og andre nettsteder at det er særdeles mange problemer knyttet til dieselmotorer (særlig ved mye småkjøring); dyser, partikkelfilter, egr, turbohavari osv. Kan fort bli verkstedregninger opp til 30-40000 kroner ved slike feil. Med bensinmotor, styrer man unna mye av dette. Er du enig Benny?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-12 11:00:27 +0200

Jepp – leter dere opp i en fin bensinbil som er i god teknisk stand, så er det definitivt et godt valg. Min fulle støtte gis her.

Lykke til med bilkjøp

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-12 18:35:36 +0200

Jeg ser poenget, men be advised, tenk nøye gjennom kjøremønsteret før dere tar en endelig beslutning her! Noe kynisk sett, man skal ha et kjøremøsnter som består av 90 % dassekjøring på 2-5 kilometers "turer", gjerne mye køkjøring og stå-foran-gatekjøkkenet med motoren i gang "kjøring" før man opplever den gullrekka med problemer som nevnes her! En dieselmotor har den fordelen at man har et hyggeligere drivstoff-forbruk, i tillegg har man mer anvendbar kraft fra lave og midlere turtall, og derved etter mitt hode, en bil som er mer komfortabel å kjøre og som lærer opp poden til et noe mer avslappet, defensivt kjøremønster - det kommer nesten av seg selv! Og nei, heller ikke benzinere er problemfrie om man slarver med service og trekker mye turtall f.ex!

Ellers er jo smaken som baken, for all del, for noen kan benzinere være tingen. Mitt stalltips er likevel en grundig vurdering av kjøremønsteret, samt prøvekjøring. Sagt i klartekst: det er ikke så enkelt som at diesel er ræva-ræva ved et vanlig kjøremønster - det skal MYE småkjøring til før man opplever problemer som følge av det jeg kaller dassekjøring. Ellers er jo V40 en feiende flott bil, og om jeg ikke husker feil, finnes den med en ganske så fresk benziner også!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar