0

Spørsmål om lading

spurt 2021-07-10 15:47:47 +0200

anonym bruker

Anonym

Har sett at du er blitt ihuga tilhenger av el bil, mitt spørsmål som ingen tar opp er: Hva med de mange ti tusner kanskje hundre tusen boliger som ikke har mulighet til å installere effektive hjemme ladere fordi de ikke har, eller kommer til å få installert nok strøm. Forde strømnettet ikke greier dette (Transformatorer osv…) Eller fordi di ikke har råd. Har selv en enebolig fra 62 hvor kommunen sier at om alle skal ha hjemmeladere så kan vi glemme dette i nær fremtid Fint å fremme el biler når du bor i Bærum. Håper du svarer på innlegget Benny; haR alltid likt deg Fredrik

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-11 17:08:12 +0200

Benny kommer nok, i mellomtiden: alle de x tusener som ikke har mulighet til å innstallere hjemmelader, må enten smøre seg med tålmodighet og spenefett før de hiver seg på elbil-bølgen, eller leve med å måtte betale dyrt for å "fylle tanken" ved kommersielle ladetilbud. Sånn er det bare, og sånn kommer det til å være en god stund: som du forsåvidt er inne på, både høyspentnettet og distrbusjonsnettet i Norge må oppgraderes kraftig om vi skal være i nærheten av å kunne realisere politikernes våte drømmer om "elektrifisering". Elefanten i rommet som ikke er med i politikernes fest-taler, er selvfølgelig at dette koster voldsomt mye penger, gjett hvor man ser for seg å hanke inn disse pengene fra! Jeg har nå sett tallet 140 milliarder for første del av denne oppgraderingen, samtidig ser vi konturene av såvel variabel strømpris avhengig av når på døgnet vi bruker strøm - det blir selvfølgelig dyrest når "folk flest" trenger strøm - og det er foreslått en "forbruksdifferensiert" nettavgift - dvs en nettavgift med et "forbruksledd" der høyeste gjennomsnittsforbruk over en måned i løpet av et år skal legges til grunn! Det kan verta festlig du, gi oss en kald vinter, så skal det jaggu merkes på strømregninga!

At dette kommer til å gi dramatisk øknng på strømregninga for folk flest, er det ikke tvil om, bare prestisjeprosjektet med "elektrifisering" av nordsjøen kan meget vel gi norske strømkunder en påplussing på både en og to tusenlapper årlig på strømregninga! Helt fantastisk, minner litt om dette med dieselbiler: først styrer politikerne oss over til økt strømforbruk med hele gullrekka fra elbiler til fyring med strøm, så smeller man til med økte avgifter så det bare svinger etter! Med økt strømpris pga feite utenlandskabler i tillegg? Vel, uansett om man "tanker" elbilen hjemme eller ute, det kommer til å koste flesk! Allerede i dag er kommersielle tilbud ifølge elbilforeningen på det dyreste dyrere enn å fylle diesel! At det kommer andre bruksavgifter og bompenger på toppen, gjerne en "særlig avgift" for alle som kan lade elbilen hjemme? Den som lever, får se, men be advised, bil er politisk definert som et luksus-objekt i Norge, sånn har det vært i mer enn 70 år!

Hvor lang tid det kan ta før vi har et nett som er robust nok til å håndtere et nogenlunde fungerende ladenettverk langs de x tusen kilometer med vei vi må forflytte oss langs for å bo i Norge, enn si hvor lang tid det tar før du og alle andre som bor i områder der nettet kneler om allemannalle skaffer seg to elbiler pr husstand og gjerne induksjonsovn i tillegg? Vel, det kommer an på hva som blir prioritert, det jeg har sett fra NVE og de derre er at vi snakker om 10 år for FØRSTE FASE, legg på 10 år til så begynner det kanhende å flaske seg! Men be advised, det er en kjempejobb, om vi går litt inn i historien ble det nemlig bestemt at Norge skulle spare kobber i ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-07-10 15:47:47 +0200

Sett: 28 ganger

Sist oppdatert: Jul 11