0

Trampolinedempere!

spurt 2021-07-09 09:01:49 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei, jeg har en BMW F30 X-drive 2012 og jeg synes at den er litt for myk i fjæringen. Den "bottner" lett og er veldig trampolineaktig. Har vurdert å bytte fjærene på den, men tenker det kan være støtdemperne som må byttes. Hva er det som får bilen til å "bottne" demperne?

En annen ting er at jeg har sett på nettet og det står at noen fjærer er for sportsoppheng og noen er for kjøretøy uten sportsoppheng. Hva er forskjellen og hva er evt. faren dersom jeg kjøper for sportsoppheng men ikke har det på bilen? Kan det være forskjell på støtten rundt festet til demperen ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-07-09 11:06:40 +0200

Heisann – om bilen din gynger som en trampoline kan det nok være støtdemperne som er dårlige. Oppgaven til disse er jo nettopp å hindre nettopp gynging.

Det er klart at stivere fjærer også kan hjelpe på dette, men ikke uten at det går noe utover komforten. Man får ikke både i pose og sekk …

Sportsfjærer er lavere (kortere) og stivere enn de originale. De gir en mer direkte kjøre- og styrefølelse, men du kjenner også bedre i ujevnheter og humper i veien. Disse fjærene gir også bilen et litt med sporty utseende, som er viktig for mange. Kort fortalt får du lavere avstand mellom hjul og øvre skjemkant.

Biler med M-Sport understell har dette standard, men det finnes også masse ettermarkeds-greier å få tak i her. Også som er enda levere.

Om man monterer bare litt lavere fjærer behøver man vanligvis ikke å skifte dempere. Er støtdemperne slitte er jo en annen sak. Da bør de absolutt byttes.

Jeg vil anbefale deg å få tatt en god kontroll av støtdempere – og sjekk av fjærer. Om du skal bytte fjærer må du gjøre et verdivalg: Sporty eller komfortabelt. Må du bytte dempere bør du velge noen med litt god kvalitet fra et kjent merke, framfor bare å se på pris.

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-07-11 18:03:43 +0200

Trampolinelinedempere er som Benny antyder, en sannsynlig indikasjon på dempere som er totalt kaputt! Ikke kjør med dette, få sjekka det opp snarest! Det som skjer om du fortsetter å kjøre med dette, er at du tar rotta på fjærene også, det er derfra trampolinefølelsen kommer!

Og ja -du skal IKKE spare penger på dempere! Kjøp det som er originalt på BMW - ikke umulig at vi snakker Bilstein gassdempere. Det lønner seg på alle vis! Sjekk også fjøerne samtidig! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar