0

Hei Vurderer å importere fra Tyskland en 20 år gammel Gelandewagen

spurt 2021-06-25 06:15:59 +0100

anonym bruker

Anonym

Er det noe spesielt med denne type bil jeg må være opps på? 20 år er det rett att det da ikke er avgifter til staten ved import?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-25 07:12:29 +0100

updated 2021-06-25 07:18:56 +0100

Ja det er ikke avgifter på en 20 år gammel bil men du må betale moms på bil og på fraktkostnaden. Når du kjøper den må den ha vært registrert i et Eu land og du må sørge for at alle papirer følger med for registrering i Norge. Kommer den fra et annet land i Østen eller fra en av de Arabiske statene må det i tilegg følge med et DOC(document of complience) at bilen oppfyller krav i Eu. Det kan skaffes igjennom Mercedes men er mye extra bryderi men kan være verdt det da disse bilene ofte er rustfrie pga den gunstige luftfuktigheten der. Når du kommer til grensen så må du kjøre på rød sone og momse inn bilen samt betale vrakpant og miljøavgift hvis den har air condition. så må du sette på Norske prøveskilt før du kjører den hjem. For å registrere den i Norge med Norske skilt må du bestille tid på din lokale trafikk stasjon og vise bilen og når eventuelle mangler er utbedret får du Norske skilt. Du kan også få et fraktselskap til å ta seg av jobben med frakt og innmomsing i Norge men jobben med biltilsynet og reg må du ordne selv. Jeg importerte en Mustang fra Usa og det gikk helt smertefritt men husk å få prøveskilt for den riktige dagen du henter og ha for all del nok penger på konto for betaling av momsen. Du har nå masse tid på deg til å forbrede bilen for registrerin da jeg tror du kan ha den hjemme i garasjen så lenge du ønsker. Ellers er det som med hvilken som helst annen 20 år gammel bil alt må sjekkes og jo billigere du får den jo mer kan du forvente av feil, det er robuste biler men mye som kan gå galt og er dyre og reparere så tenk også tanken på å kjøpe i Norge da noen biler kan være overaskende billige her når hele regnestykket summeres opp.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger