0

geografiske registreringsnummerserier

spurt 2021-06-24 06:34:55 +0100

anonym bruker

Anonym

hvorfor er det geofrafikse restristreringsnummerserier i norge i dagens elektroniske tidsalder; og dessuten følger reg.nr bilen ved salg ; og og når eier flytter,

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-24 10:21:45 +0100

Tja...nå er det jo sånn at man under visse omstendigheter kan bestille skilt fra et annet sted i landet, og som du er inne på, registeringsnummeret følger bilen til den dør eller et eller begge skilt går tapt eller blir stjålet. Ja, den opprinnelige tildelingen av bokstavkombinasjoner henger til en viss grad igjen ennå, men deter altså ikke like stringent som det var når det ble bestemt at det skulle hives på en bokstav til!

En ting er imidlertid nokså fast fremdeles: Kombinasjonen Ex er primært tiltenkt elbiler....men heller ikke det er en absolutt begrensning: det er faktisk biler med konvensjonell drivlinje som ble tildelt skilter med Ex-12345 en gang i tiden - i enkelte områder. Det er også sånn at Ex blir brukt til hummer og kanari ved tildeling av nummer i fire-siffrede nummerserier, altså motorsykler, mopeder, tilhengere etc.....og det er faktisk sånn at de som kjøper seg elbil, kan bestille et "geografisk" skilt som passer dem bedre enn et skilt som begynner med "E". Derved er den opprinnelige tanken med geografisk tilknytning av nummerseriene langt på vei en saga blott, på godt og vondt.

Det erogså sånn at tildelte nummer ikke brukes omigjen på et annet kjøretøy når skilt blir stælt, en bil blir kondemnert osv osv, derved spøker det for at det må innføres et nytt system, f.ex med en bokstav til, sannsynligvis også en reduksjon til 3-siffret tallkombinasjon ala Sverige og Finland, i overskuelig fremtid - si innenfor en 10-20 års periode om vi er nøkternt realistiske. Vi venter i spenning, da skal jeg satse på å få skiltet "XXX 666" om jeg bytter skilt :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-06-24 06:34:55 +0100

Sett: 109 ganger

Sist oppdatert: Jun 24 '21

Antall visninger