0

F face eller X5

spurt 2021-06-22 07:33:52 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei.

Har satt av ca 600 000 på en premium suv. Nå har alternativene kokt ned til en brukt BMW X5 hybrid eller en Jaguar F Pace.

Noen tanker rundt disse? Har hørt mye forskjellig om begge. Hva er ditt perspektiv og ikke minst valg??

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-22 10:58:22 +0100

Dette dreier seg om to vidt forskjellige biler,og med ditt budsjett snakker vi primært bruktbil. Med X5 i alt det vesentligste sånn circa samme drivlinje, og et svært, tungt og veldig tysk landeeislokomotiv, mens F-Pace finnes med flere konfigurasjoner. Noe forenklet sett, dette blir jo veldig mye smaken og baken, og det er dine preferanser som bør være avgjørende her, ikke hva naboen og alle de andre tenker. Ha også dette med bruksområde i bakhodet, om poenget med en SUV av denne sorten er "siste-biten-av-veien-til-hytta" er F-Pace et par nummer mindre og atskillig mer hendig, mens X5 er tingen om din greie mer mye langkjøring, gjerne lange transportetapper på motorvei og landevei i land med et helt annet tempo i trafikken enn her hjemme.

Og skal du bare ha en "hverdagsbil"...? Vel, da kan det være lurt å tenke i litt andre baner, da trenger man strengt tatt ikke verken spesielt mye bakkeklaring eller en svær og tung bil med en hel liten stall av ponnier. Rent bortsett fra det åpenbare, det koster å være kar, innkjøpsprisen er bare inngangsbilletten her: X5 er stor og tung med alt hva dette innebærer, mens F-Pace har andre særegenheter...eksempelvis atskillig færre merkeforhandlere og merkeverksteder. For meg ville BMW vært et mer opplagt valg, med på kjøpet får man en bunnsolid samarbeidspartner over hele Europa og grei tilgang på deler, med Jaguar blir eierskapet kanhende noe mer utfordrende. Sjekk hvordan det ligger an i ditt nærområde, ikke det at man på død og liv trenger å bruke merkeverksted, men med en bil med gjenstående fabrikkgaranti er det veldig praktisk å ha en forhander i nærheten....det er ikke alltid like enkelt med Jaguar i Norge.

Nettopp dette med garanti er en viktig ting her: begge kandidatene på din liste er biler som koster litt mer å eie, mao jo nyere, jo bedre. Du bør også styre klar bruktimport og gråimport, her vil det vikrelig være verdt å betale litt mer for en "norsk" bil med 5 års fabrikkgaranti. I ditt sted ville jeg også tatt meg tid til å prøvekjøre aktuelle biler, med såvidt mye penger i potten lønner det seg å ta seg god tid og foreta en grundig prøvekjøring, si en time eller to under forskjellige kjøreforhold, dvs hele rekka fra bykjøring til en tur på landeveien, gjerne også en smal og svingete veistrekning. Sjekk imildertid også hvilken sort DEKK som står på bilene du prøvekjører, gode, riktige dekk er alfa og omega for både komfort og kjøreegenskaper på enhver bil, ikke minst på en SUV. I samme rekka bør du også vurdere å prøvekjøre f.ex en Volvo V90 eller XC90, om ikke annet, så for å ha et sammenligningsgrunnlag. Igjen dette med en svær SUV: det er ikke en bil som passer for alle, tenk bruksområde, tenk hva du vektlegger. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger