0

Varighet på PKK

spurt 2021-06-15 18:04:41 +0200

anonym bruker

Anonym

Vår prius skulle vært PKK godkjent 30.sept.19, men stod ett år og ble PKK godkjent 10.nov 20 Det ble da tatt en ny PKK, ikke etterkontroll på den fra året før. Skiltene var på bilen hele dette året. Nå må den inn på ny kontroll. Hvor finnes regelverket der det står at den ikke er PKK ok i 2 år, men bare 10mnd og 20 dager.?

Vi er nå i ferd med å få på veien en 89 model VW bus som har vært avskliltet i 8 år. Må jeg da ta 4 stk pkk for å kunne kjøre i 2 år?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-16 09:29:09 +0200

Dette med PKK styres av hvilket år bilen er registret i Norge første gang og av bakerste siffer i registreringsnummeret. Intervallet er hvert annet år, etter at bilen har passert fire år.

At bileier av ulike årsaker har «forskjøvet» kontrollen fanger ikke systemet opp. Det hadde nok fort blitt mye surr. Ikke alle bil-eiere er like årvåkne på dette. Det er nok derfor greit å ha ett system å forholde seg til.

Jeg ser ikke helt hvorfor du skulle behøve 4 PKK-er for å kjøre VW-en din i 2 år. Den må nok kanskje vises Biltilsynet først, for så å gå over i alminnelig PKK-rutiner etter det. Da kan det jo være, avhengig av registreringsår og siste siffer i reg. nr. at denne kan komme relativt tett på visning.

Ønsker deg uansett lykke til med VW Bussen. Alltid hyggelig å møte en T3 etter veien!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar