0

Kjøpe eller lease?

spurt 2021-06-07 13:30:14 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg leaser min 2 bil nå og har vært veldig fornøyd med det. Forutsigbart og greit. Nå vurderer jeg å kjøpe en brukt XC90 eller lease. Det som gjør at jeg er usikker på kjøp eller leasing er at jeg binder mye kapital. Jeg har sett at statistisk sett så leaser mesteparten i dag. Har dere noen gode argumenter for det ene eller andre?

Mvh IB

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-07 15:39:42 +0100

Det enkle svaret her er at nei, leasingfirmaene drives IKKE etter samme prinsippene som Frelsesarmeen eller Julenissens verksted! Eierne vil ha sitt, de ansatte har fine dresser og god lønn, feiende flotte lokaler vil de også gjerne ha...alt dette koster penger...gjett hvem som betaler for denne moroa! For noen av oss er dette uaktuelt, mens det for andre kan oppleves riktig. Smaken er som baken, om man føler at man binder mye kapital i en bil, er det kanhende en tanke å velge en noe rimeligere bil enn XC90 i utgangspunktet...bil er jo dyrt uansett...og jo dyrere bilen er, jo dårligere er dealen: verditap og løpende utgifter gir deg tildels heftig negativ avkastning på kapitalen. Men om du istedet leaser bilen...da betaler du jo det samme....og på toppen betaler du for den gullrekka med utgifter jeg nevner innledningsvis! Legg til at leasingkontaktene typisk løper over tre år - de første åra er verditapet som kjent skyhøyt - da maksimerer du i realiteten verditapet. Og nei, verditap-komponenten blir IKKE lavere av at et leasinfirma er med i bildet!

Min oppskrift til rimelig bilhold opp gjennom åra har vært rimelige bruktbiler som jeg har kjørt lenger enn langt. Når jeg etterhvert kunne flotte meg med ny bil, ja da casher jeg den ut og kjører den et par tiår fremover! En god venn som er enda mer økonomisk bevisst enn meg, har fulgt samme oppskriften og regnet på det, helt greit sier han - og han kunne vært i slekt med Onkel Skrue! Så neeeeeeeeeeeeeeeei.....det er faktisk IKKE sånn at "mesteparten" leaser, det må være en statisisk påstand hentet fra leasingbransjens nettsider!

The Bottom Line er at nei, med en såvidt forutsigbar bil som XC90 kan leasing være greit, gitt at man er villig til å betale det moroa koster for å ha et leasingfirma inne i bildet i det hele tatt. Men om du er opptatt av økonomien oppe i dette - kfr at du tenker på kapitalbindingen - ja da er leasing dårlig business. Likeledes er det egentlig dårlig business å bytte bil så ofte som annethvert-tredjehvert år. Men dersom vi ser på dette med kapitalbindingen alene: ja, du kan endelig investere kapitalen - som du tydeligvis har på bok - i aksjer og lease bilen - underforstått betale hva det koster å disponere bilen på det som i realiteten kan sees som en rådyr avbetaling - subsidiært en relativt billig langtidsavtale om leie av bil - og kanhende ha såpass avkastning at det går pari-pari. Hvem vet, kanhende du til og med tjener noen tusenlapper om du er en superdyktig investor! Men da skal du være god, som det burde fremgå av gullrekka med ting du betaler for når du leaser en bil: moroa har sin pris - du ser bare ikke summen av kostnader med to streker under! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-07 16:40:38 +0100

Det beste er vel å få konkrete tall på bordet, for å kunne vurdere om prisen er høy eller lav ? Jeg har sett leasingkontrakter som har vært utrolig billig. Det har vært i kombinasjon med "utgått" modell / overligger. 2500 pr mnd. 0 kontant. Service inkludert. 3 år. Peugeot 20? med lille motoren.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar