0

Automat girkasse havari med 61000Km!?

spurt 2021-06-07 06:46:43 +0100

Hei Benny! Kjøpte min FOCUS (PD45285) 1,6 Titanium Stv. hos Arendal Auto am 18.05.2018, med 41000Km. Forsikring Nr:81515966 - CASCO BIL PLUSS! Vært godt fornøyd til 03.06.2021! Alle service gjort! Merket noe "Rykking" ved kjøring! Samme Ford verksted undersøkte! Resultat: Må skifte på - NYTT girkasser (svar uten nærmere !). Rep. antydning: ca 60000 nkr. Jeg må betale beløpet selv ???! Forsikring CASCO betale 0 nkr!!! grunnen bilen er over 8 År for GAMMEL! Men jeg betaler per dato! Føler meg meget LYRT og forlatt fra både Ford og Forsikringen!

Benny jeg ber om din faglig hjelp! Tusen Takk! Mvh Laszlo Jurics Senior Ingeniør

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-07 10:37:29 +0100

Dette er veldig, veldig kjedelig – og dessuten dyrt også. Ford har, helt juridisk sett, sitt på det tørre. Nybilgarantien er på fem år. Dette gjelder selv om bilen din har gått lite. Men jeg synes det er rart de ikke er mer interessert i å ta vare på deg som kunde at de ikke tilbyr det en «god deal» her» med tanke på den lave kilometerstanden.

Når det gjelder tilleggsforsikringen din må du nesten se på vilkårene – for hva som dekkes, og hvor lenge. Jeg vet at noen typer forsikring kun dekker det de kaller «maskinskader» i inntil åtte år fra bilen er ny. Er bilen din eldre, så dekkes det ikke. Rått og brutalt, men sant.

Som sagt her må du sette deg ned meg vilkårene og finlese disse om hva som dekkes og når. Om det verste skulle skje – at du må dekke dette selv, så vil jeg tro det finnes muligheter for å komme rimeligere unna. Enten ved å overhale girkassa istedenfor å bytte, eller få tak i en brukt girkasse.

Så håper jeg dette ordner seg på en grei måte tross alt – og ønsker lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-28 10:56:35 +0100

Hei Benny! Følgene svarene har fått: - for Gjensidige forsikring Bilen er for "Gammel" også med 61000 Km! 0 kr Støtte. Har skiftet selskap etter mange års Kundeforhold (sånn Kundebehandling ønsker ikke lenger!) - Ford Auto AS min verksted beklager men Kan (ville?) Ikke hjelpe. Jeg skal aldri noen Anbefale kjøpe FORD BIL! Når deres produkt Automat Ger-kase, holder KUN 61000 Km! skulle ikke være tillat å selge i hele tatt! - FORD NORGE! Henviser til VERKSTED! (Ford Auto as - er deres Autoriserte!). Med ander ord BRY SEI IKKE på oss som kunde! Dette er SKAMM for Norge/Tyskland Handels Avtaler! MVH. Laszlo JURICS Senior Ingeniør.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-28 20:58:48 +0100

Triste greier, men dessverre, sånt kan skje med selv de beste biler. Synd at Ford Norge og/eller forhandleren ikke kan/vil hjelpe deg, det er bare å ta til orientering, selv om det er knusende ergerlig. Mhp Gjenstridige er det et selskap som ikke gir noe som helst ved dørene, men her er det litt av det samme: man har sannsynligvis en aldersbegrensning for dekning av denne type skader. Det har de fleste selskaper, sånn er det bare....og dessverre...man finner det som regel ut på den harde måten. Du får trøste deg med at det kunne vært verre: jeg fikk en idiot i fleisen for noen år siden, mens jeg ennå hadde mine forsikringer i Gjenstridige. Du kan si det sånn at et 20-årig kundeforhold uten annet enn glass-skader ble avsluttet fra min side en drøy uke etter kollisjonen. Gjenstridige har nemlig en annen, og langt mer alvorlig uvane enn å være kjipe med forsikringsutbetalinger: man forsøker å vri flest mulig saker til skyld-deling. Det er noe dritt, det kan koste deg flere hundre tusen....vær glad du har skiftet selskap!

Når det gjelder bilen er det jo en ting om kan hjelpe deg videre her: Ford er kurrante biler, det bør være mulig å finne det være seg en byttegirkasse (overhalt girkasse) eller en brukt girkasse der ute. Som Benny antyder, dette er vesentlig billigere enn en fabrikkny kasse fra merkeforhandler. For hva det måtte være verdt - lykke til! mvh pesjonert senioringeniør Norulf aka Northern Wolf :-)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger