0

Hvordan regner man verditap på bil?

spurt 2021-06-03 10:11:20 +0100

Hei,

Det er vel rimelig vanlig å låne opp mer på huset når man trenger penger til bil (?) I mitt hode er det da viktig å betale ned denne delen av lånet i minst samme takt som verditapet på bilen, slik at ikke billånet løper i 25 år. Finnes det noen tommelfingerregler for å regne ut dette?

Mvh. Thor Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-03 16:09:53 +0100

Nå er det litt for mange variable til at man kan bruke tommelfingeren generelt, men du får en god pekepinn i DENNE teksten - klippelim fra et google-søk:

"Verditap er faktisk den største kostnaden med bil det første året. 12 måneder etter du har hentet ut en ny bil så kan du barbere bort 20 % av verdien. Deretter så går verdien bare nedover, hvor mye avhenger av stand og kjørelengde. I utgangspunktet så kan man regne med en nedgang 30-50% de første 5 årene."

Vil du ha mer kontroll over hva moroa koster deg alt i alt, prøv DENNE: https://www.smartepenger.no/kalkulato...

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-06-05 12:10:40 +0100

Ja er nok en tommelfinger regel at når bilen er 5 år så er den også halvert i nybil pris. Hvis du vil avskrive bilen så er det nok ikke greit å ta den med i huslånet da blir den litt skjult og bytter man bil ofte så spiser jo den av lånet. Greier man å holde disse separart og kanskje tenker at bil er bil og hus er hus så kan man lettere styre dette, når det gjelder hus så er det jo en leie egentlig vi betaler til banken hver måned for å bo i huset og i alle år har jo dette vist seg å være en fin fin investering. Men når vi kommer til bil så er det helt motsatt vei det har gått. Jeg husker de som kjøpte bil fks på 70 tallet kunne få mere for bilen i innbytte enn de hadde betalt for den men trenden gikk nedover utover 80 og 90 tallet og har. om fortsatt etter det. Kjøper du nybil i dag til fks 600000kr så skal det holde hardt om du får 300000 kr etter 5 år og kanskje snarere mye mindre men markedet kan man liksom ikke styre det bare blir sånn. Må du så må du men greit å holde de forskjellige delene i privatøkonomien fra hverandre.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger