0

Bruktbilguide på Audi A4 Allroad

spurt 2021-06-01 13:34:19 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Takk for mye godt innhold!

Savner dog en bruktbilguide på de senere generasjoner med Audi A4 Allroad. Er selv på jakt etter en annengenerasjon, 2016 (B9), er det noe spesielt jeg bør være oppmerksom på? Om du føler for det må du gjerne kommentere på hvorvidt det å bruke 400'000,- på en dieselbil i 2021 er smart eller ikke også :)

Mvh. Thor Martin

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

Kommentarer

Mente selvsagt tredjegenerasjon :)

Thor Martin gravatarbildeThor Martin ( 2021-06-02 06:44:26 +0200 )rediger

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-06-02 15:36:44 +0200

Nja, dette er jo en relativt komplisert bil, men noe så uvanlig som en Audi som har et godt rykte ifht pålitelighet og alt det andre. "Egensjekk" og prøvekjøring som ved en hvilken som helst annen bil, her finner du sjekklister i søkk og kav på nett, mener Benny har skrevet noen artikler over dette i åras løp. Ellers er det en ting som gjelder når du skal svi av så mye penger: full NAF-sjekk. En "tilstandarapport" er ofte ikke verdt papiret den er skrevet på, spesielt ikke når det er forhandlers eget verksted som har gjort "vurderingen". Det kan jeg alt om....sist jeg gikk "runden" for å handle bil , var nettopp den lokale Audi-sjappa og A4 på toppen av lista...bla en nesten-ny Allroad. Vel, på tross av "tilstandsrapport" som var oversådd med "OK": bilen var behandla som en dass, til og med to sett dekk som var så slitt at de måtte skiftes.....men de var aaaaakurrrat på slitasjegrensa....da kunne jeg aller nådigst få lov til å kjøpe nye dekk av forhandleren! Uten kommentar forøvrig, på en bruktbil til et sted mellom 4 og 500.000 må man kunne ha visse forventninger!

Egensjekken og prøvekjøringa eliminerer jo slike kandidater, men NAF-sjekken følger en fastsatt prosedyre, og nei, man finner ikke alle feil, men man finner som oftest alle vanlige skjulte feil og mangler. Dette er selvfølgelig noe du forlanger gjennomført FØR - FØR - FØR du undertegner kjøpekontrakt, det er av en eller annen merkelig grunn så mye lettere å få rettet opp feil og mangler da! Og siden vi snakker Audi...alt som har med Audi å gjøre koster litt ekstra!

Å kjøpe dieselbil i 2021` Warum nicht? Det er ditt behov, ditt kjøremønster, dine preferanser som avgjør hva som er det rette for deg. Jeg kjører selv diesel, og tar sikte på å kjøre dieselbilen min til jeg går over til tog og taxi på permanent basis. Jeg bor på landet, jeg liker den friheten en bil med en reell rekkevidde på 1500 km og mer gir meg, ikke minst fordi jeg jevnlig kjører i et unevnelig land mot øst der begrepet "ladestasjon" ikke finnes i språket! Rent bortsett fra at jeg er allergisk mot sånne ting som ladekø og andre logistikkproblemer: for meg er diesel kongen på haugen, både mhp komfort og ytelser, det passer som hånd i hanske for min kjørestil! Legg til at en dieselbil egentlig har like lav eller lavere drivstoffkostnad enn en elbil: lading er faktisk IKKE gratis langs landeveien!

Tilhengerfeste og tillatt hengervekt på et par tonn, ekte firehjulstrekk....rett nok ikke like godt som Audi sitt system....men godt nok....har jeg også. Ja, min bil er litt mindre fjong enn en allroad, i ditt sted ville jeg vel kanhende tenkt tanken på å lagt pengene i en mer konvensjonell firehjusltrekker fra VAG....da får du NYERE bil for samme prisen....men ellers? Er det Allroad du vil ha, løp og kjøp! Alle gode ønsker, diesel er en del ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Kommentarer

Takk for godt og utfyllende svar :D

Thor Martin gravatarbildeThor Martin ( 2021-06-03 07:04:08 +0200 )rediger

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar