0

Kan en 2006 modell ha ESP?

spurt 2021-05-25 14:01:00 +0100

anonym bruker

Anonym

Har tidligere lest at Swiftene først fikk ESP i 2007. Er interessert i kjøpe en brukt Swift og vil gjerne ha en som har ESP. Jeg har funnet flere 2006 modeller det står har antiskrens, er det noe mulighet for at det kan stemme? Har jeg misforstått, er ESP og antiskrens to forskjellige ting?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-25 14:55:22 +0100

Nei, du har ikke misforstått, antiskrens er den norske måten å si "ESP" på. Når det er sagt, dersom du handler en bil som er førstegangsregistrert i en periode der det kan være versjoner av samme bil med og uten ESP i markedet, bør du sobbeltsjekke at den bilen du kjøper, virkelig har dette. Det norske markedet er som kjent ikke spesielt stort, og det har litt for mange kreative påfunn blant importørene opp gjennom åra, f.ex ble Nissan XTrail tatt inn uten ESP veeeeeeldig lenge. Og en bil uten ESP, det bør man helst unngå, min subjektive oppfatning er at ESP og ABS er blant de to desidert viktigste sikkerhetsystemene en bil kan ha, ikke minst i et land som Norge, der vi har mye "vær" store deler av året. Så får det heller være at ikke alle varianter over temaet ESP er riktig like godt designet, det er ikke verre enn at du tar en tur på en stor, åpen plass med skikkelig kjelkeføre en gang utpå vinteren og lærer deg å kjenne nettopp din bil sine styrker og svakheter, eventuelt din nærmeste NAF glattkjøringsbane. Ellers er jo Swift en grei bil, men kjøp en bil med firehjulstrekk om du har mulighet - mener Swift finnes med trekk på både en og to aksler. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-25 16:57:30 +0100

updated 2021-05-25 20:37:31 +0100

Ja Esp, Abs og Airbag er fenomenale sikkerhet systemer så hvis du ikke har planer om veteran bil men en bil til hverdags bruk så for all del sørg for at den har denne gullrekka. I Finn annonsene må man huske på at det krysses av i det ene og det andre fordi selger tror det kan være sånn på hans bil men obs det står samtidig med forbehold om feil så da er de egentlig verdiløse for deg som kjøper og du kommer ikke noen vei hvis du først har kjøpt bilen med jamen det sto jo avkrysset. Vil du ha Esp så spør du Suzuki verksted hva du skal se etter for at det garantert er dette på bilen du skal kjøpe fks knapp på dashbordet, lampe som sjekker systemet når du setter på tenning osv. Suzuki var seint ute og ikke engang alle Grand Vitara hadde dette i 2007.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger