0

Prosjektbil til familien, hvilke tips har du?

spurt 2021-05-03 09:27:39 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei! Har lenge hatt lyst på en godværsdagsbil samtidig som den er et prosjekt. Jeg og mine barn tenker å kjøpe en bil vi kan flikke og fikse litt på. Har kommet over BMW 5-serie, legger ved finn-annonsen her: https://www.finn.no/215125516

Hva bør vi se etter når vi ser på denne bilen? Hvordan blir det å få den godkjent til bruk på norske veier? Ifølge selger har den lokale BMW-forhandleren sagt seg villig til å bistå med å få den godkjent.

Har du evt tips til andre biler som kan passe? Kravene er vel strengt tatt minst 5 sylindre, bensin, manuell og noe som kanskje kan bli en kommende klassiker. Vi har plass hvor vi kan mekke bil, og vi har det meste av verktøy. Håper vi kan bli litt klokere! Hilsen Tinius

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-05-03 10:33:13 +0200

Absolutt et hyggelig prosjekt som jeg støtter fullt ut, det dere drar i gang der! Men jeg ville definitivt valgt en bil som allerede var godkjent og regsitert for bruk i Norge. Det er vel ikke byråkrati og papirarbeider et slik prosjekt skal bestå av?

Jeg undrer meg også over hvorfor forhandleren som selger bilen ikke tar «jobben helt i mål». Er det noen grunn til det? Må jo både være mer å tjene og lettere å selge en bil som er klar for veien?

Jeg hadde aldri kjøpt denne uten å være 200% sikker på at den kan bli godkjent, uten for mye påkost.

Ellers er jo bilen knalltøff! Men det finnes mange å velge i, enten du liker Mercedes, BMW eller Audi. På et slik kosebil-prosjekt så styres jo valget i stor grad av personlige preferanser og følelser – dermed er det vanskelig å gi råd.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-05-03 21:06:17 +0200

updated 2021-05-03 21:06:50 +0200

Ja tipsene fra Benny er fornuftige, velg en bil du kan sette deg i og kjøre straks du kjøper den uten masse turer til biltilsynety for ditt og datt. Velg en bil som dere liker og ikke tenk så mye på hva som blir fremtidige klassikere å spå i fremtiden er ikke så lett. En Saab 900, 9.-3 cab med turbo og aller helst ikke eldre enn 2000 model da de første årgangene rustet litt. Bmw z3 og z4 roadstere er også noe å se på samt Audi tt. Det nærmeste du kan komme en garanti på samlebil er nok Jaguar xk eller xkr men de tidlige modellene før år 2000 kan ha noen feil som er verdt å kikke på men kan du finne en 2002 model så er de fleste feil fikset og bør være trygt.

Hilsen Mr Car Wizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar