0

Hacking av biler

spurt 2021-04-26 10:43:24 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg bekymrer meg for hacking av biler. Er det noen nyere kommende elbiler med plass, komfort , rekke ide og 4WD , som ikke har INNEBYGGET SIM , eller ikke kan motta signaler mens den kjøres?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-26 15:36:46 +0100

Her må du nesten sjekke fra dag til dag, det har gått inflasjon i denne greia med å henge på nett hele tiden! Og ja, du har helt rett, i det øyeblikk man etablerer en slik "bakdør" inn i bilens aller heligste, oppstår en potensiell risiko for at ondsinnede personer kan komme seg inn og gjøre dævelskap. Når det er sagt: slett ikke alle biler som har en slik forbindelse, har wide-open tilgang til bilens styringsystem, eller sagt på en annen måte: datalinken brukes kun til dedikerte formål som er knyttet til underholdning og navigasjonsystemet, mens oppdateringer av bilens kritiske funksjoner fortsatt skjer ved verksteedet. Men hvem som har hva i dag, enn si "i morgen", det må fuglene vite! Forhandlerne vet det som regel IKKE! Jeg er blant dem som deler din skepsis, min kur er å beholde dieselbrenneren til jeg går over til å ta toget på permanent basis!

Med elbil blir dette en smule mer komplisert, men det er jo egentlig en enkel løsning da: for at det være seg en trådløs nettverksforbindelse eller et mobilbasert system skal være operativt, må det ha en fysisk antenne. Dersom det IKKE er mulig å SLÅ AV denne funksjonaliteten i bilens oppsett, er det ikke verre enn å få forhandler til å koble fra den fysiske antennen....da skal iallefall bandittene være VELDIG nær bilen for å kunne komme seg inn! Og vil ikke forhandler koble fra dritten, ja da bør man som et minimum kunne opplyse hvor den fysiske antennen og tilkoblingene befinner seg....alterantivt kan du ta en telefon til et firma som f.ex Bilradiosepsialisten før du undertegner kjøpekontrakt....der vet man ofte ting som forhandlere ikke vet :-)

The Bottom Line er at jo, det kan være mange gode grunner til å være skeptisk til å ha en bil som er på nett hele tiden! Min subjektive oppfatning er at dette er den reneste elefanten i rommet nå for tiden, helt tabu å snakke om, på samme måte som det for ikke så lenge siden var tabu å snakke om risikoen for biltyveri ved nøkkelfri-konseptet. Men som vi i ettertid har erfart: det er såre enkelt å stæle en bil med nøkkelfri om man har et enkelt lite "repeater-sett", der skurk A kan stå nær huset der nøkkelen ligger inne et sted med mottakeren og retransmitter-delen, og skurk B kan stæle bilen vha en enkel mottaker og sender-enhet. Vel er det litt mer jobb både å logge seg inn på selve dataforbindelsen og komme seg derfra og inn i bilens styringsystem, men som en god venn som har syslet med data og datasikkerhet noen tiår sier, vil jævlene inn, ja da kommer de inn!

Siden jeg et stykker på vei har samme bakgrunn som denne gode vennen, og ellers er over gjennomsnittet opptatt av sikkerhet, er jeg helt enig med deg, for min del er det totalt uaktuelt å ha en bil som er "online" hele tiden! Ikke føler jeg noe stort behov for å være "oppkoblet ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger