0

Ford Mondeo 2003 2l tdci

spurt 2021-04-15 09:53:53 +0100

glødelampen blinker hele tiden. Den tenner men vil ikke starte. hva kan være feil?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-15 15:22:02 +0100

Jeg ville begynt med å sjekke spenningen over batteripolene med et vanlig mulitimeter. Mål både hvilespenning FØR du tenker på å starte, og i startøyeblikket...et betydelig spenningsfall, typisk et dropp ned til 10 volt eller lavere, tilsier at du bør sjekke batteriet nærmere og eventuelt kjøpe nytt.

Dersom batteriet er jolly fine, bør du sjekke strømtrekket fra glødepluggene. På et Ford-forum fremstår det for meg som om det enkleste er å måle på tilførselen mot alle glødepluggene, der skal du måle 70 ampere om alle 4 spiller. Måler du derimot kun 50 A eller lavere, er en eller flere glødeplugger kaputt. Normalt sett skifter man alle 4 - litt som med tennplugger på benzinere. Og bare så det er sagt: for å måle strømtrekket trenger du et tang-ampere-meter. Dette låner du et sted du hos en god venn eller hos et verksted der du har goodwill. Eventuelt kjøper du et, "clamp meter" og "strømtang" er et annet navn på dette instrumentet, Biltema sitt koster rundt 550 spenn, her er det faktisk andre som er noe billigere. Kjekt å ha til flere ting enn glødeplugger for de av oss som er over gjennomsnittet opptatt av å måle strømtrekk i dann og vann, er du IKKE det, lån et!

Jeg er forøvrig noe usikker på hvor enkelt det er å måle strømtrekket mot en og en glødeplugg på Ford, men gitt at tallet "70" er korrekt, finner du ut av det uansett. Og kommer du ikke i mål med noe av dette, ville jeg begynt å lete ette en beskrivelse av mulige andre årsaker til at glødelampa blinker på dette viset, først og fremst i bilens instruksjonsbok, dernest på nett.

Og kommer du ikke i mål her heller, kontakt ditt lokale Ford-verksted og be om råd, selv på merkeverksteder er gode råd som regel gratis. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-04-15 20:33:16 +0100

Blinkende glødelampe på en 2003 Mondeo har ingenting med gløding å gjøre, det er en alarm om at det er noe galt med innsprøytingen din og trolig er det med en dyse som gjør at du får for lite common rail trykk ved pådrag.

Hilsen Car Wiizard

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger