0

Hvilken familiebil skal jeg velge?

spurt 2021-04-08 07:19:53 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny!

Tiden er klar for å skaffe en god familiebil og da lurer vi på hvilken man bør velge. Ettersom vi ikke kan lade hjemme eller på jobb er jeg på jakt etter en bil med bensin- eller dieselmotor. Vi vil også ha firehjulsdrift, automatgir, god plass og gode kjøreegenskaper. Heller mot stasjonsvogn framfor SUV. Budsjett på 300-400k. Vi har sett på Octavia, Golf stv./alltrack, Subaru Outback, Mazda 6 og Ford Mondeo. Eller bør vi heller velge en noe eldre A6, E-klasse eller 5-serie? De siste er jo kanskje litt stiligere :) Noen OBS vi bør se etter? Hva vil være den tryggeste investeringen mht. driftsutgifter og verditap?

Håper på å høre fra deg.

Mvh. Anonym råner (34)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-08 09:22:55 +0100

Hei, Legger merke til de siste ordene dine «driftsutgifter og verditap». Alle bilene og merkene du nevner er av god kvalitet, men å velge Audi, Mercedes, BMW fremfor Skoda eller VW innebærer som du selv nevner at du får en eldre bil ofte da også med høyere kilometerstand. Det er likevel sånn at det som faktisk betyr noe her er bilens faktiske tilstand. En 2016 modell BMW 5 serie med 90 tusen på telleren kan være i bedre stand enn en Octavia 2019 med 50 tusen på telleren til samme pris. Som sagt det er bilen faktiske tilstand som betyr noe. Men likevel skal det sies at dersom man går for et «premium merke» som de så fin fint kaller seg så innbærer det uansett eldre bil for samme penge som enn nyere Octavia og dyrere reparasjonskostnader når det er tid for at ting må fikses. Det finnes mange uavhengige verksteder å benytte som vil kunne gi deg en bedre pris og like god jobb som hos BMW merke forhandler for eksempel. Så man skal ikke legge disse premiummerkene på hylla med en gang. Det at du velger å gå for stasjonsvogn er smart, si du skulle kjøpt en X5 kontra 5-serie så er det mye mindre slitasje på en 5-serie. Tenk bare på bærekuler, oppheng og dekk til X5, det koster mer å kjøre SUV.

Men tilbake til spørsmålet ditt. For å svare mer direkte: som skrevet innledningsvis får du utrolig mye bil for pengene med Ovtiavia, det ligger veldig mange ute for salg med kraftig 2 liters bensin og diesel med 4x4. God og trygg bil! Motor og DSG jobber utrolig bra sammen her. Ligger nok ikke like klistra på veien som en 5 serie eller E- klasse, men den gjør de fleste jobber utrolig bra uten å være best på akkuratt en ting. Med 4x4 og haldex 5 på Octavia får du god fremkommelighet, stødigere bil under alle forhold og god vektfordeling. Dette er utrolig mye bil for pengene. Hvis du hadde specet en ny Octavia kommer en fulluysturt modell omtrent på hva en ribbet 5 serie ville kostet. Mao utrolig mye bil for pengene.

Så med tanke på at du helst vil ha en trygg investering hadde jeg gått for Octavia eller en av de andre bilene du nevner som Golf, (omtrent like fornuftig som Octavia), eller Mondeo. Mazda 6 er jeg ikke så kjent med og Subaru vil jeg ikke anbefale. De har over lang tid hatt problemer med sitt motor design altså boxer-motoren. Får nok ikke problemer før godt oppi 250-300k km, men jeg hadde ikke satset på den. De er heller ikke populære i Norge de siste årene noe som igjen påvirker salget den dagen du skal/hvis du skal selge den. (Jeg liker å bruke opp bilene mine jeg, men skjønner jo at det ikke er for alle).

Mitt råd til deg blir å lete opp ett godt eksemplar av nyere Octavia, Golf stasjonsvogn eller Mondeo. Alle er utrolig gode biler! Lykke ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-04-08 21:06:26 +0100

Du bør absolutt vurdere Mercedes C-klasse. C250tcdi med 4matic og litt utstyr. Fantastiske biler med svært begrenset behov for reparasjon utover vanlig service. Prøv en før du bestemmer deg !

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger