0

Kilometerstand

spurt 2021-04-01 21:19:11 +0100

anonym bruker

Anonym

Når en kjøper en bruktbil med kilometerstand på 155000 km på teller hos en bilforetning. Har 3 mnd garanti på den. Men finner ut 6 mnd etter kjøp at bilen hadde gått over 170000 for flere år siden (sto på to kviteringer fra bilverksted som.jeg fant). Hva er.da ens rettigheter???.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-04-02 11:58:32 +0100

Vel, avhengig av differansen mellom hvor mye du har betalt for bilen og hva den faktisk burde vært solgt for, kan du ha krav på et prisavslag, subisidært heving av kjøpet. Noe kynisk sett, jeg ser imildertid at det står "SAAB" i headeren her, det betyr at det dreier seg om en ikke helt ny bil, og for alle praktiske hensyn en bil som kan bli vurdert som ukurrant allerede i utgangspunktet. Jeg tenker at dersom bilen ellers er i generelt god stand, og prisen du betalte fremstår som grei, ja da ville jeg gitt beng - det vil neppe være stort å hente. HER finner du en grei oversikt over det meste som gjelder bilkjøp vs rettigheter: https://www.forbrukerradet.no/forside...

Men, si at bilen er et sted mellom 10 og 20 år gammel, da vil uansett prisen i større grad henge sammen med bilens faktiske stand, enn kjørelengde. Om du sjekker på finn - https://www.finn.no/car/used/search.h... vil du se at prisene for brukte SAAB varierer veldig. Det jeg merker meg, er at enkelte biler fremstår som absurd overprisa, det er faktisk ikke sånn at det er stor "samlerverdi" på SAAB riktig ennå! Men som vi vet, enkelte selgere opererer etter prinsippet om at en bil er verdt det den ivrigste kunden vil betale for den! Dersom selger har spilt på dette argumentet, og fått deg til å betale overpris for en bil som er kjørt vesentlig lenger enn oppgitt kjørelengde, ja da har du prinsipalt sett en god sak. Men ha is i maven, det koster å gå videre" med en slik sak! I mange tilfeller kan en løsning gjennom en forhåpentligvis positiv dialog med selger være det beste for begge parter. Hva som er best i ditt tilfelle, avhenger rett og slett av hvor mye du er lurt!

Det som er et aldri så lite tankekors, er at bilen kan være kjørt 170' for "flere år siden". Avhengig av hvor mange år bilen har vært på veien og i bruk som dengang, kan det bety at den reelle kjørelengden er både 100' og for den sakens skyld, 300' høyere enn oppgitt kjørelengde. Det vet du foreløbig ingen ting om. Igjen, om bilen er kjøpt for en grei pris - si 50.000 - og ellers er i alminnelig god brukstand - ville jeg ikke brydd meg, jeg ville kjørt med bilen og forhåpentligvis hatt et stort smil som bare ble stoppet av ørene, SAAB er jo kule greier! Men viser det seg at det egentlig er en dass av en bil, der "alt" er vesentlig mer slitt enn du har grunn til å forvente - igjen alder og selgers opplysninger vs hva du faktisk sitter igjen med - ja da er det a complete different matter!

Satt på spissen: ja, du har "rettigheter", men for det første dreier det seg alltid mer om å FÅ RETT enn å HA RETT i en eventuell konflikt med selger. Gamle kvitteringer er et lite stykke på vei, men jeg ville ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar