0

Hvilken bil er verdt å kjøpe i 200k klassen?

spurt 2021-03-25 08:37:55 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Er litt usikker på hvilken bil jeg bør gå for. Har tenkt å bruke ca. 200k på bilen. Egenskapene som jeg legger vekt på er at den har 4x4, at den har stor bagasje, SUV og at den kjører på diesel. Jeg har sett litt på BMW X3 og mazda CX-5. har også følgt litt med på Ford Kuga. Det er viktig også at bilen holder god kvalitet og at jeg ikke besøker verksted veldig ofte. Har du en bil som passer mine behov og krav?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-25 16:27:49 +0100

Nå er det vel svart på opptil flere spørsmål i omtrent samme sjangeren her den siste tiden, det er tydeligvis noe som går. Med et budsjett på 200' kan både X3 og Kuga være greie alternativ, selv om min subjektive oppfatning nok går mer i retning av Skoda Octavia :-) Men jeg ser jo at det formelig lyser ordet "SUV" her, for noen er det visstnok det eneste saliggjørende. Vær imidlertid ops på at merkelappen "SUV" også betyr høyere pris, uten at du nødvendigvis får mer for pengene. Det betyr også at bilen bokstavelig talt går på stylter med de konsekvenser dette har. Greit nok, om du kjører mye på krøtterstier eller på ubrøyta veier nord for Trondheim, kan det ha betydning, men ellers? Det er der du bør tenke etter, det er deg som er eksperten på ditt eget behov og kjøremønster.

Prioriteringen av Kuga hhv X3 er gjort fordi det synes som om Mazda ikke har helt kontroll med motorene sine. God kvalitet og sjeldne verkstedsbesøk er jo noe flere liker, bla jeg :-) Be aware, dette kommer ikke av seg selv, skriv gjerne første hovedsetning på garasjedøra: pass på bilen og bilen passer på deg! Med det mener jeg at et normalt godt service- og vedlikeholdsregime, herunder understellsbehandling med jevnlig etterbehandling, er alfa og omega for et problemfritt bilhold. Ikke nødvendigvis ved merkeverksted, men velg dine samarbeidspartnere med omhu. Velg aktører som har vært i bransjen en stund, gjerne med en verksmester godt opp i åra med erfaring og gode holdninger. Og ja, timepris og pris for alt fra rekvisita til deler er vesentlig lavere om du bruker et uavhengig, autorisert verksted, men igjen: gjør dine valg med omhu, så går alt så meget bedre.

Og nei, Kuga er ikke den "kuleste" bilen der ute, men du får både nyere og jevnt over en bil som er i bedre stand for samme pris som en vesentlig eldre X3. Med et relativt begrenset budsjett og ønske om pålitelighet osv tenker jeg at Kuga er det beste valget her. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger