0

Taycan Cross Turismo

spurt 2021-03-20 16:40:34 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei Benny,

vurderer sterkt å bestille en Porsche Taycan Cross Turismo. Vi har i dag en Tesla Model X. Jeg er litt bekymret for om Porsche`n er stor nok som familiebil. Vi har to barn, en på 3år og en på 5år. Vi bruker ikke barnevogn lenger, og jeg tenker i mitt stille sinn at "trenger jeg virkelig all den plassen som en Model X har å tilby" Veldig sjeldent vi full laster den for å si det sånn. Tror du jeg kommer til å angre? En kollega sa til meg "du kan aldri få for mye plass (bagasjerom i en bil, når du er en småbarnsfamilie".

Tar gjerne i mot tips om andre biler også. Men ikke veldig lysten på hverken Audi e-tron eller Mercedes EQC. Da synes jeg Tesla Model X er bedre på alle mulige måter.

Kriteriene er:

4 hjulstrekk Elbil Kvalitet Budsjett: Rundt en million.

Hadde ikke samboer hatt det som krav med elbil, så hadde jeg glatt kjøpt meg en brukt Audi RS6.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-20 18:46:38 +0100

Vel, som tidligere nevnt her, kjøp aldri en bil verken usett eller uprøvd når det er såvidt stringente kriterier som her: har du skaffet deg familie, ja da er det der premissene legges. Enkelt og greit.

Jeg tenker også at det kan synes som om budsjettet ikke er et problem. Forhåpentligvis snakker vi om en solid familieøkonomi der du ikke lånefinansierer bilkjøpet 100 %....i såfall vil jeg på det sterkeste råde deg til å stikke fingeren i jorda og foreta en vurdering av totalt låneopptak før du legger en million i en såvidt dårlig investering som bil faktisk er. Greit nok: gitt en nogenlunde fornuftig fordeling av egenkapital og låneopptak, ville jeg nok tatt en liten runde på demokratiet i hjemmet her: at samboer "krever" elbil når du selv har tanker om at det kunne vært greit med en Audi RS6...? Kvitt deg med Teslaen og kjøp en ny Nisseleif eller tilsvarende til samboeren og en feiende flott Audi til deg sjæl...slik jeg kjenner Audi RS6 er det jo en forholdsvis grei familiebil også.

The Bottom Line er likevel: tenk litt gjennom ditt faktiske behov, ditt fakiske kjøremønster. Om du stort sett kjører innenfor Norges grenser, er det kke spesielt smart å legge en million i en performance-bil. Førerkortet ryker på 5-6 sekunder, greit nok, det kan vel på sett og vis sammenlignes med å koble en 12 Volt lyspære til 220 V: den får en kort, men strålende karriere.

Dog: du har familie, du har et ansvar. En rakett av en bil er ikke det tryggeste alternativet som familiebil. I ditt sted ville jeg heller brukt pengene på en slik måte at jeg fikk en mest mulig sikker bil, uten at den nødvendigvis måtte ha 4-500 hk under panseret. Det trenger ikke være noen gørrdau bil for det - ei heller trenger den å være "kjedelig" å kjøre. Tenk f.ex på en ny Audi, gjerne stasjonsvogn, med quattro og en passende, men litt mer "ordinær" motorisering. Da får du også den feiende flotte elbilen til samboeren innafor samme budsjettet, familelykken sikret.

Om Tesla X er "bedre" enn Audi E-Tron eller Merc EQC på "alle måter"? Vel, dersom er vi nok meget uenige, men smaken er som baken, noen liker det ene, andre liker det andre. Rett nok går ikke mine preferanser i bilens verden i samme retning som dine, du kan si at jeg kjørte fra meg i ungdommen, med motorsykler som parkerer alt på fire hjul i grøfta, men på et tidspunkt må man altså stikke fingeren i jorda og prirotere familen og ikke minst, de barna man har satt til verden. Sånn er det bare, jeg tenker at det nok kan være både en og to ting som tilsier at du bør ta en sånn runde med deg selv: altså putte fingeren i jorda og se tingene i et litt annet perspektiv. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-03-20 16:40:34 +0100

Sett: 461 ganger

Sist oppdatert: Mar 20 '21

Antall visninger