0

Golf VII 2.0 TDI 150HK Kompaktversjonen

spurt 2021-03-19 09:41:14 +0200

anonym bruker

Anonym

Hei,

Jeg er på jakt etter en Golf diesel, og da aller helst en 2liter. Florerer av 1.6, men litt mindre utvalg blant 2literne, iallfall om en skal holde seg et godt stykke under 200 000. Har lest mye her inne, og kjenner meg rimelig trygg på at en 2liter diesel er et trygt motorvalg til Golf (skulle helst hatt firhjulstrekk, men da må jeg over på stv, hvilket ikke blir aktuelt..). Men shit au.

Har kommet over en bil på finn som ser pen ut, men viktigere, så har jeg undersøkt med selger rundt mer "viktige" ting i mine øyne. Understellet er kontrollert av møller og ser pent ut(noe overflaterust histen om pisten), dekkene holder i flere sesonger til, den har fulgt alle servicer og leveres med ny service nå, gått "kun" 100 000km, så det er lenge til reg.reim-skifte. (Tenker å kjøre den på understellsbehandling ved evt. kjøp selv). I tillegg har bilen vært kjørt av et eldre par, hvilket jeg autoamtisk tenker er et pluss.

Spørsmålet mitt er: Høres dette ut som et godt kjøp når prisen ligger på 159 000?

Link til annonsen er her om du har tid til å kjapt gløtte, men de viktigste opplysningene har skrevet her :)

https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-19 22:19:43 +0200

Prisen er grei nok, det er omtrent dert 2014 Golf VII ligger...give or take noen lapper ettersom hvilken motor som sitter under panseret...og om det er kun FWD eller firehjulstrekk. Gitt at bilen er såvidt "gammel" som 2014 ville jeg likevel vurdert en NAF-kontroll, FØR kjøp, overflaterust her og der mer enn antyder at dette kan være fornuftig. Bare så det er sagt: hjemme hos oss kjøpte vi len to-pack VW litt etter denne modellen, bla en Golf VII stasjonvogn...som alle som kaster et raskt blikk på bilens understell og det Møller kaller "tilstrekkelig" rustbeskyttelse fra fabrikk....er nok til at man sporenstreks kjører en ny VW direkte til understellsbehandling. Dette gjelder forøvrig flere biler, ikke bare VAG...skulle nesten tro at importørene innbilte seg at vinteren var avskaffet!

Du har forøvrig helt rett i at 2.0 TDI er et vesentlig bedre valg på flere måter. Nei, det er ikke helt rett å snakke om 2.0 TDI som en "sprek" motor, men du har en god følelse av å ha krefter i overflod fra hele veien fra lavere og midlere turtall og like opp til si rundt 4200 o/min. Da går det så fort på både 5. og 6. gir at det ender med lang og vond straff om man blir observert av Øvrigheta her hjemme i Steinrøysa. For å si det sånn: oppgitt toppfart er absolutt reell, og det jeg liker best med min Golf, er at firehjulstrekket gjør bilen stabil som et fjell i alle hastigheter like opp til toppfart. Legg til at aksellersjonen er som forrige generasjons TDI opp til 100-120, videre oppover tar bilen virkelig av. Men det blir feil å bruke begrepet "sprek": her kjører man på moment, til forskjell fra benzinere trenger man ikke jage turtall for at det skal fløtte på seg.

Men også for norske fartsgrenser er 2.0 TDI et godt valg: med anvendbar kraft ned til tomgang er det en perfekt "Norgesbil" også! Du kan kjøre dagen lang uten å komme over 2000 o/min i Norge. Med god støyisolasjon, svært lite vindstøy og gode seter er det en svært komfortabel bil. Legg ti lat støttesystemene faktisk fungerer! Sepsielt kombinasjonen ACC og DSG er en god ting!

Ja, 1.6 TDI er forsåvidt grei nok, men det er arme greier, det er en bil som aldri burde vært solgt uten DSG! Du girer dagen lang, ja, det er litt krefter i motoren, men med manuelt gir må du uvegerlig bruke girspaken så mye at du drømmer om det de første 1000 nettene etterpå! Jeg ser forøvrig at det iallefall er EN firehjulstrekker med kombikarosseriet på finn av denne årgangen, men den har 1.6 TDI under panseret....og med firehjulstrekk får du IKKE DSG på "norske" biler. HER ser du forøvrig annonsen: https://www.finn.no/car/used/ad.html?...

Om du leter litt, finner du alltids en firehjulstrekker med 2.0 TDI og kombikarosseriet...jeg hadde bla en selv....den ble kondemnert og ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar