0

Rust på bremser før kjøyrt 100.000

spurt 2021-03-16 14:48:16 +0100

anonym bruker

Anonym

Ved EU kontroll må bakbremser skiftast?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-16 17:19:56 +0100

Ikke verken umulig eller uvanlig, avhenger av hvor mye du har kjørt på veier preget av norsk "vintervedlikehold", hvor mye du bremser, enn si om du i det hele tatt bremser hardt nok til at bakbremsene i det hele tatt spiller med på laget, for ikke å forglemme om bilen din står i en god og tørr garasje når du ikke bruker den. Her som ellers, småkjøring er også en viktig bidragsyter til at det oppstår rust i en slik grad at skivene må skiftes tidligere enn vi setter pris på!

Jeg regner ellers med at du snakker om SKIVER som må skiftes....og at begrunnelsen er RUST. Det er det vanlige på en EU-kontroll. Ellers hender det også at caliperne setter seg hinsides alt håp, men normalt sett ikke etter kun 100.000 kjørte kilometer. En god ting for calipernes del er delvis demontering og smøring med kobberfett på bevegelige deler...finnes verksteder som har denne jobben på "menyen". Ja, det går an å gjøre selv også , men du skal vite hva du gjør...bremsearbeid er IKKE for den som har ti tommeltotter og aldri har skrudd på bil før....bare så det er sagt.

Du sier ellers ikke noe om hvor mange år bilen din har på veien. Jeg har selv Golf, etter snaue 6 år og 80.000 km - jeg er ikke i arbe' lenger - så bilen står altfor mye stille - var skivene bak modne for utskifting. Helt greit, jentungen som har Prius må skifte skifter rundt om på hver eneste EU-kontroll, dvs annethvert år :-) Men jeg kan jo nevne at jeg på mine Lada 1500/1600 i hine dage aldri skiftet skiver - fantes ikke antydning til rustdannelse - det hadde dels med materialet i skivene å gjøre, dels med klossene og asbest å gjøre. På mine senere VW D / TDI har jeg heller ikke skiftet skiver spesielt ofte, mener f.ex det holdt med å skifte skiver to ganger foran og en gang bak, på min f.d kjære Passat B5 TDI, i løpet av snaue 500.000 km. Mye langkjøring dengang jeg ennå var i arbe' er en del av forklaringen.

The Bottom Line er at nei, det er ingen fasit her, men 100.000 km er egentlig helt grei levetid for skiver, gitt et "normalt" kjøremønster. Noen mener at det er "smart" å foreta en serie harde oppbremsninger innimellom for å "varme opp" skivene, gjerne også slite av rusta, men jeg tenderer til å tenke at det egentlig ikke gjør spesielt mye fra eller til. For min del har jeg - iallefall når det ikke er en pandedemi som stopper alt som er moro - for vane å ta en tur til det store utland der det er et litt annet temopo i trafikken en gang eller to i året. Det gir litt heftigere bruk av bremsene enn det vi har her hjemme med den fantasisk lave gjennomsnittshastigheten i det norske veinettet! Men likevel....etter "kun" 6 år var skivene bak modne for utskifting! Dog...skiver er ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-03-17 11:43:11 +0100

Heisann! Dette er slett ikke uvanlig. Snarere tvert imot – er det ganske vanlig at bremseskiver må skiftes. Særlig bak – for de bilene som har skiver der. Det er de fleste etter hvert.

Salting i kombinasjon med asbestfrie bremseklosser og det faktum at bakbremsene ikke får brukt seg på samme måte som for-bremsene (for-bremsene står for 70-80 % av bremseeffekten) er nok grunnen.

Problemet kunne garantert vært unngått med bedre stålkvalitet i skivene. Men dette er ikke et problem nedover i Europa og på andre store markeder. Da blir det til slutt et kostnadsspørsmål ut av det hele.

Enig med Norulf at dette ikke var noe stort tema tidligere. Men de siste 10 – 15 årene har dette virkelig blomstret opp som noe veldig alminnelig.

Dette er heldigvis ikke noen veldig stor kostnad. Det er bare å få det gjort og å få bilen EU-godkjent.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger