0

Lønnsomt kjøp

spurt 2021-03-15 10:35:29 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei

Hva er lønnsomt kjøp av førstegangsbil til min datter? Prisklasse 50 000 - 70 000 kr ca. Fint om du kommentere om bilen har reg.kjede eller reim.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-15 17:25:58 +0100

Tja....sjekk VW New Beetle, både generasjon I (som jo begynner å bli så gammel at den er virkelig rimelig) og generasjon II....er feiende flotte biler for jentungen! Generasjon I har Golf IV i bunnen, mer sjarmerende karosseri og utrolig stabil på veien, mens generajson II har Golf VI i bunnen. Sistnevnte er vel den jeg ville valgt, kona har faktisk en sånn. Karosseriet er mer nostalgisk, man føler sjelen og nerva fra den opprinnelige bobla, men bilen har mer innvendig plass, større bagasjerom enn generasjon I, og ikke minst: en mer moderne drivlinje. Fås med både 1.6 TDI og 1.2, 1.4 og 2.0 TSI. Som du antagelig vet, 1.2 hhv 1.4 TSI hadde kamkjede og en uheldig konstruksjon av kamkjedestrammeren, med motorhavarier til følge. Mener man gikk over til tannreim av den virkelig robuste sorten fra andre halvdel av 2013, dette er en må-sjekke ting!

Ellers har noen biler fått ny motor, evnt en utbedring, men det er et fåtall. Beetle II er forøvrig et knallkjøp, den faller mer i pris enn Golf, og jeg ville nok heller "lagt på" et par titusenlapper for å få en grei Beetle II fremfor Beetle I eller en eldre Golf eller Polo. Så godt å gjøre at den bør prøves!

Vær forøvrig ops på at dette med kamkjede vs svakheten gjelder alle VAG-modeller med denne motoren....igjen...MÅ-SJEKKE-TING....og STYR KLAR...som sagt...gå heller for en nyere bil!

SKODA FABIA er også et greit alternativ. Ikke like kul som Polo eller Golf, men nyere og bedre bil for samme budsjett enn f.ex Golf...litt som Beetle...men noe lavere i pris. Spesielt stasjonvogna er fin å se på. Ellers kan du se i retning av Ford Focus...en grei og passe stor bil som gir mye bil for pengene. Men som alltid: be aware: også "nyere" biler ruster som aldri før! Der har Beetle en viss fordel: det er ofte biler som ikke er kjørt spesielt mye, stikkord: nummer to bil, konebil! Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-03-15 10:35:29 +0100

Sett: 80 ganger

Sist oppdatert: Mar 15 '21

Antall visninger