0

Trenger råd om bilvalg!

spurt 2021-03-13 18:49:51 +0100

anonym bruker

Anonym

Hei,

Vi tenker å bytte ut vår caravelle 13 modell til fordel for en stor SUV. Vi har den korte utgaven av caravelle og bagasjerommet er lite. Vi holder på å lese oss snåle på hvilken bil er et trygt valg i forhold til feil ol.

Vi ser i på en SUV mellom 2011-2014, pris mellom 150-350 000 og har sett på Volvo, VW, Land Rover, BMW, Toyota, Mercedes mm. Eneste vi finner i bra størrelse er XC90, men blir frarådet den av mange.

Det vi ser etter er 4x4, skinn, god plass i baksete og et stort bagasjerom.

Hva vil du anbefale oss? Vi er 5 stk +1 (snart 2) hunder.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-03-13 18:56:37 +0100

Glemte å skrive at den må kunne dra henger over 2200.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-03-15 00:55:56 +0100

Vel, det finnes vel neppe noen SUV som har mer bagasjeplass enn Caravelle, uansett om den måtte være kort eller lang. Jeg tenker at dersom dere har problemer med å få plass til pikk og pakk i en Caravelle, ja da har dere enten spesielle behov som en rullestol eller to, eller dere drasser på altfor mye av familiens Habengut! I førstnevnte tilfelle ville jeg gått for en LANG Caravelle, eventuelt en annen kassebil, med firehjulstrekk. I andre tilfelle kan en lang Caravelle også være tingen, i tillegg ville jeg nok innført et strengere regime med hvor mye pikk og pakk som skulle drasses på!

Nå sier dere ikke noe om hvorvidt dere har tre barn i barneseter, ei heller om hundene er to stk St Bernhard eller det stikk motsatte: to Yorkhire-terriere...eller noe midt i mellom...som to Beagle. Legio muligheter, men igjen: to hundebur i "bagasjerommet" vil på et meget effektivt vis konvertere det dere tror er "stort bagasjerom" til "leilighet" for hundene når vi snakker "SUV". Kanhende Mercedes Gelendewagen eller Landrover Defender kan ha litt mer plass, men slik jeg leser lista dere har satt opp, tenker dere i retning av en "lukus-SUV". Det er IKKE biler med spesielt mye plass, det er kun UTENPÅ de tar mye plass. Innvendig er det romslig ja, dere får nok plass alle 5, men hundene vil ta opp hele bagasjerommet - enten dere vil eller ikke!

Men, si at dere kan leve med å ha null bagajseplass: dere ønsker også et "trygt valg" i forhold til feil. Da kan dere glemme Landrover like godt først som sist. Det er feiende flotte biler, men det er også krevende biler å eie. Det er også en ting til som gir et problem her: med et budsjett nedad til 150.000, får dere ikke noen "god bil" i denne klassen whatsoever. 350.000 er fortsatt i minste laget, men poenger er at dere bør strekke budsjettet too the max nettopp for å få en MEST MULIG NY BIL, I BEST MULIG STAND. "NY" i den forstand at FÆRREST MULIG ÅR PÅ VEIEN er kritisk her, mens det mange kaller "høy kilometerstand" ikke nødvendigvis er et like stort problem. FOR Å SIKRE DERE EN BEST MULIG BIL: ALLTID NAF-TEST!!!!!!! Denne skal foreligge FØR - FØR - FØR dere i det hele tatt tenker tanken på å signere kjøpekontrakten! Det er så enkelt som at NAF er en objektiv tredjepart, med et FAST TESTOPPSETT som avslører feil og mangler, og feil og mangler, ja det er MYE ENKLERE å få utbedret FØR kjøpekontrakten er signert!!!!

Vær spesielt ops på at "må kunne dra henger over 2.2 tonn" ikke nødvendigvis er en smart ting når dere ser i retning av biler i denne klassen som passer inn i et begrenset budsjett: så mye hengervekt kan gi utfordringer med automatkasser...som jo er relativt vanlig på disse bilene. Her kunne nok Toyotas Landcruiser vært en god ting, men så var det dette med prisen da, LC er med ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger