0

Clutch ved fuktig luft

spurt 2021-02-24 08:07:25 +0200

anonym bruker

Anonym

Har en eldre bil og dermed en eldre clutch. Opplever at clutchen sperrer når jeg drar i gang på første gir. Men opplever det så og si kun om morgen da det er fuktig/vått i luften. Det virker faktisk som den våte/fuktige luften har en innvirkning her. Merker ikke noe til det når det er tørrere i luften si når det var -15 grader her for ikke lenge siden eller en varm sommer dag for den slags skyld. Lurer på om min konklusjon er rett og om denne fuktige luften faktisk har betydning på clutchen?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-24 09:06:37 +0200

updated 2021-02-24 13:36:10 +0200

Hei Du sier sperrer men vet ikke om du egentlig mener slurer, en clutch lamell kan kanskje absorbere noe fukt men tror det er begrenset og har nok ikke tørnet mange omdreininger før det er borte. Forurensing som olje eller at anleggs flaten kan bli glasert på grunn av gjentagende varmgang er nok mere et vanlig problem og merkes lettest at clutchen liksom slurer litt og så hugger tak. Ved demontering ser man oftest dette som om svinghjul er blånet og kommer av den nevnte varmgangen, dette kommer også på bremseskiver når caliper henger litt på over tid og vi sier gjerne at caliper var så varm at vi kunne steike egg på den og skiven har da gjerne fått en blålig farge. Eller som DNV.GL ville sagt et lakkert utseende. Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar