0

Hei! ang artikkel Bilen er bestemorkjørt

spurt 2021-02-23 18:04:47 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg blir både irritert og veldig nysgjerrig på overskrift som om denne Toyota Yarisen- der det står at den er bestemorkjørt! Hva f betyr det? I sammenligning med f.eks. bestefarkjørt? Kan det være at det er tryggere på veiene med bestemødre?? I samme åndedrag leste jeg neste artikkel her ,som lyder sånn: – Av alle som ble tatt i fartskontroller i 2020 var 78 prosent menn. Av de som ble anmeldt var en enda større andel menn. Hele 89 prosent, sier UP-sjef Steven Hasseldal.

Mvh dyktig bestemor sjåfør ... i sin trofaste Toyota ;)

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-23 22:45:01 +0100

updated 2021-02-24 14:31:17 +0100

Hei Vet jo ikke helt må jo være at det var bestemoren som kjørte den da, ellers har jeg nok ikke bedre forklaring her, Vi kalte det før daukjørt av gubbe med hatt så bestemor kjørt var nytt for meg også. Skal jeg gjette så er det nok kjøring på lavt turtall i 5 giret helt til motoren nesten kveles i sånn 20-30 km/h dette må bety ellers vet jeg ærlig talt ikke. Vi hadde en bestemor nedi gata som i hvert fall uansett gjorde den betegnelsen til skamme da hun kom rusende forbi meg hver morgenen i sånn 7-8000 rpm og med en tykk eim av brent clutch etter slik at jeg litt skjelvende måtte ty til en røyk og ærlig talt tror jeg ikke det var ned soting som plaget den motoren mest he he.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-23 23:44:44 +0100

Vel, min gamle mor - som forøvrig ble bestemor i relativt ung alder - kjørte skadefritt fra veldig tidlig 60-tall og like frem til rundt 2015. Da var hun flereogåtti. Som vi som vokste opp på 60-tallet vil vite: ikke spesielt mange som hadde bil dengang, og det at kvinner tok førerkort, var ikke dagligdags. I begravelsen hadde vi utveksling av mer eller mindre morsomme historier om mutter og kjøringa hennes, bla var det noe med fartsbøter. Vel, jeg holdt klokelig kjeft, mutter hadde bla en tendens til å ta feil av turtelleren og speedomeret på de bilene hun hadde med turteller. Bla fikk hun fartsboksene til å hoppe av fryd mer enn en gang! Det gikk jo stort sett greit, dengang var ikke fartsboksene et like heftig "satsningsområde" som det ble senere, og forhold jeg ikke vil komme inn på her, medførte at det hørte til sjeldenhetene at mutter hørte fra de statlige innkreverne.

Dog, hun kjørte mye, spesielt når hun etterhvert ble uførepensjonist, hun hadde ubegrenset kjørelengde gjennom flere tiår. Jeg hang på opp og ned til Spania noen ganger, og sånn bortsett fra at hun ikke var helt fortrolig med flerfeltvei, hun foretrakk nasjonalveier, ja så kjørte hun faktisk ganske så godt til de siste åra - sånn omtrent til hun passerte 80. Om det var synet eller kognitive evner som var problemet, er ikke godt å si, men hun var fornuftig nok til å begrense kjøringen etterhvert. Om hun var dårlig til å gire eller noe annet? Nada, hun hadde manuelt gir hele livet, og igjen, bortsett fra de siste åra, kjørte hun hundretusenvis av kilometer uten å skifte clutch.

Med et unntak: på en av Ladaene hun hadde måtte clutchen skiftes etter 120.000. Men, alle som kjenner Lada, vil vite at en god del av bilene hadde en heller svak original clutchplate. Det vanlige var at clutchen på den aktuelle modellen måtte skiftes etter 30.000! Gjett om det vakte oppsikt på den lokale Ladasjappa, de hadde ALDRI opplevd maken! "Kvinnfolkjørt" var mutters tørre kommentar....ellers rulla jo bilen opp og ned til Spania som en jo-jo!

At hun kjørte så godt som hun gjorde, hang sammen med en håndfull gode vaner, en av dem var at hun var veldig god til å lese trafikken både i "nærområdet" rundt bilen og langt fremover. I det helle tatt: hun var veldig mye bedre til å kjøre enn fatter, med den knurringa dette medførte :-) Og bare så det er sagt, jeg overtok et par av mutters biler underveis, når hun kom opp i åra gjorde jeg gjengjeld ved å kjøpe bla en Skoda "Favoritt" til henne, det ble hennes siste bil. Husker ikke i farta om den ble solgt som "tippoldemorkjørt", men mutter ble faktisk tippoldemor før bilen ble solgt!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-24 14:45:38 +0100

He he kjært barn mange navn og kom på at i noen annonser på Finn står det enten bilmekaniker eid eller kjørt av bilmekaniker og er simpelthen den siste bilen jeg ville kjøpt, hvis det er noen som vet hvordan de skal få tynt ut akkurat siste dråpen av bilen før den selv destruerer så er det nettopp bil mekanikeren han rører garantert ikke en skrue før det er tvingende nødvendig og nevner man forebyggende vedlikehold og bilpleie for han så glor han på deg så du tror øynene hans kommer til å ramle ut :-)

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-02-23 18:04:47 +0100

Sett: 94 ganger

Sist oppdatert: Feb 24 '21

Antall visninger