0

Vurderer å kjøpe Hilux

spurt 2021-02-23 16:28:14 +0100

anonym bruker

Anonym

Jeg lurer på om alle hilux ca 2014 modell og nyere har registerreim da jeg er skeptiskt til denne reimen ,hva er evt. skiftintervaller og pris for dette ,er det mulig å gjøre dette selv ? er det evt. en grei jobb med tanke på plass i motorrommet ?

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-23 17:09:04 +0100

updated 2021-02-23 17:12:24 +0100

Hvis du er skeptisk, finner du bare en annen biltype med en motor uten reim...verre er det ikke! Ellers har jo langt de fleste motorer reim i disse tider, en gang litt ut på dagen fant noen ut at det var "lurt" for miljøets skyld, både ifht energi, støy og ditt og datt. Ja, du kan ha rett i at det ikke er bare rosenrødt med reim, men det er det strengt tatt ikke med kjede heller. Når det gjelder HiLux er det jo nærmest et prestisjeprosjekt for Toyota at denne bilen skal være robust og driftsikker, så jeg ville ikke ligget våken om natta for akkurat dette. Sjekk at skiftintervallene er overholdt på den bilen du ser for deg å kjøpe, og ta det derfra. Om du ser for deg å gjøre "alt" selv, er HiLux en relativt grei bil, men vær ops på at det har skjedd ting underveis.

Om du kan gjøre et reimbytte selv, avhenger i veldig stor grad av hvor erfaren du er, jeg vil generelt si at dette er en jobb der du skal være en over gjennomsnittet dyktig garasjemekaniker. Ikke fordi det er en spesielt komplisert jobb, men fordi det kan gå veldig, veldig, veldig galt om du gjør noe feil, eller for den sakens skyld, gjør ting i feil rekkefølge. I det hele tatt: det er et par tricks her, noe forenklet sagt: det viktigste er å sørge for at alt kommer på plass igjen i samme posisjon som før liksom....litt kjipt om du sender ventilene bånn gass inn i stempeltoppene når du starter bilen igjen! Vær også ops på at det kan være fornuftig å skifte strammehjul etc. Er du IKKE en over gjennomsnittet dyktig garasjemekaniker, få hjelp av en god venn som kan mer enn deg første og andre gang!

Og ja, Youtube er (fortsatt) vår beste venn, der finner du helt sikkert flere step-by-step guides som du kan studere til øyet blir stort og vått! For min del er jeg mer tilhenger av en god verkstedshåndbok og lære ting med mine egne hender, kall det gjerne fingerspitzgefuhl, gjerne med en god venn som holder meg litt i ørene om det er noe jeg ikke har gjort før, men vi er alle forskjellige, kanhende du er et naturtalent! Uansett, lykke til og alle gode ønsker, om du ønsker deg en grei, robust bil er HiLux helt klart et av de beste valgene du kan gjøre!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-25 19:34:48 +0100

Hei Yepp er en grei jobb nesten lettest av alle biler. Tror det er 6 -8 år 160000 km intervall. Du kan bytte selv men husk timing, hvis dette kommer ut av stilling er motoren skrot da det er en såkalt kontakt motor som da viselig beskrevet av Norulf gjjør at stempel spurter rett i ventilene når du aktiverer starteren og det vil du helst unngå. Regner ikke med at prisen er så høy for bytte heller.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar