0

Har du gjort deg noen tanker rundt elbil og Campingvogn ?

spurt 2021-02-20 10:23:36 +0200

anonym bruker

Anonym

Jeg har en 08 Rav 4 som jeg etterhvert må bytte ut. jeg kjøpte campingvogn i 2020, på 1500 kg. denne ønsker jeg å beholde. Er det noen elbiler som passer beder enn andre? Tenkte å bruke rundt 600000 kr. på elbil. men syntes det er vanskelig å finne frem i jungelen. Aner ikke hva jeg skal se etter, da jeg ikke har hatt elbil før

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-20 12:04:11 +0200

Vel, jeg tenker jo at det smarteste du kan gjøre er å legge deg på en rimeligere elbil, altså svi av et par hundre tusen mindre, og heller bruke de pengene du sparer på å overnatte på hotell, eventuelt leie deg et sommerhus eller noe i den sjangeren i feriene. Noe kynisk sett, da slipper du å drasse på vogna, du har mye bedre overnatting, og det tar noen år å svi av 200.000 om du har et normalt antall feriedager som du er ute på tur i året. Campingvogna selger du, eller parkerer et passende sted der du kan benytte den som hytte, og nei, det trenger IKKE være på en dyr campingplass, det finnes fremdeles f.ex bønder i grisgrendte strøk som lar deg leie noen kvadratmeter for en rimelig penge.

Hvorfor? Jo....det har seg sånn at om du skal trekke noe som helst med elbil, blir for det første utvalget av aktuelle biler veldig, veldig begrenset. For det andre har selveste Tesla X, kongen på haugen for elbilfansen, typisk 200 km effektiv rekkevidde om du hekter på 1500 kilo. Da bortfaller liksom hele vitsen med campingferie, du reiser fra ladestasjon til ladestasjon allright, men ting tar tid, du møter garantert begrepet ladekø, og du blir dritt lei før du kommer frem dit du så for deg å kose deg i ferien! For ikke å forglemme at Tesla X er en møkkabil, som i tillegg sprenger budsjettet ditt med sånn circa 100%. Møkkabil, fordi tilgangen på verkstedstjenester og reservedeler, for ikke å forglemme kundeservicen, ikke er i nærheten av det du er vant til med din Toyota! Ikke kvalitetkontrollen på nybilen heller....å gå fra Toyota til Tesla vil være en ekstrem nedtur!

Andre elbiler? Tja, det dukker opp hengerfester etterhvert, men dels er maks tillatt hengervekt begrenset, dels er og blir begrepet "rekkevidde" veldig, veldig problematisk her. I ditt sted ville jeg nok heller sett i retning av en nyere RAV4 hybrid, det er en mye bedre bil enn den du har, og jeg mener å erindre at tillatt hengervekt er 1650 kg...vel og merke for firehjulstrekkeren! Som ladbar hybrid er hengervekta 1500 kg, det kan vel såvidt fungere, men den ladbare versjonen har vesentlig mindre bagasjeplass og noe høyere egenvekt. Fordelen er at du kan kjøre ganske så langt i rent elektrisk modus, det kan jo være en fordel i hverdagen.

The Bottom Line er at med hybrid får du ja takk, begge deler: altså moderat drivstoff-forbruk, hadde nær sagt nesten som en diesel, og velger du ladbar hybrid, kan du kjøre på strøm fra din hjemmelader ganske så mye i hverdagen. Om motivet med å kjøpe elbil er å spare drivstoff og andre kostnader, kommer du bedre ut av det med hybrid i overskuelig fremtid...kfr at elbil-fordelen står for fall...det er rett og slett ikke bærekraftig på sikt i den norske skatte- og avgiftsmodellen.

En helt annen ting er at det er rådyrt å lade "langs veien", det er køproblematikk ... (more)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-25 20:51:12 +0200

Hei Tror det er begrenset hvilken elbil som kan dra 1500 kg om noen, mulig den nye E mustangen greier dette? Reasearch er viktig her før du kjøper bil og ikke stol på andre enn deg selv ang hard facts her.

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2021-02-20 10:23:36 +0200

Sett: 52 ganger

Sist oppdatert: Feb 25