0

Jeg skal kjøpe min første bil

spurt 2021-02-12 11:31:08 +0100

Hei, jeg har tenkt til å kjøpe min første bil og har tenkt til å kjøpe på finn.no en bruktbil. Problemet er at jeg har ingen jeg kjenner som har så mye peiling på bil, så jeg vet ikke helt hva jeg skal se etter? Hva slags type problemer med en bil er mulig å fikse eller burde styre unna? Det er mange artikler som prater om bremseskiver som er rustne, er det noe som er enkelt å fikse? Ser frem til svar fra deg, mvh Karen<3

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2021-02-12 13:04:44 +0100

updated 2021-02-12 13:07:15 +0100

Hei Ja Karen bremseskiver og klosser lar seg lett fikse og er nok en av de vanligste jobbene foruten oljeskift og er ikke så dyrt hvis du shopper rundt litt. Hvis du ikke kan ringe en venn så se til å få en Naf test på bilen og ja før kjøp altså. Du kan få en verksted rapport også og duger jo greit men blir ikke like upartiske. De problemene som er med bil og ikke lar seg fikse ( nesten altså ) er rust så for all del få sjekket for dette. Kjøper du privat så må du så tvil ved alt de sier både i annonse og etterpå når du skal se på bilen, har aldri sett en ærlig bilselger og hvis de finnes så har iallefall ikke jeg kjøpt bil av de. Alt for fagre annonser som aldri vært noe feil med og beste bilen jeg har hatt osv styrer du unna og kjøper heller av en som har bena bedre plantet på jorden.

Lykke til

Mvh Kviasen

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2021-02-12 19:07:33 +0100

En tng til: du siker ikke noe om verken budsjett eller hva slags bil du tenker på. En god ting er å kjøpe en bil av et noe upopulært merke eller modell, ikke ukurrant i den forstand at det er vanskelig å få deler, ei heller "dårlig". Eksempler her er Peugeout....Citroen.....Skoda...spesielt Fabia og Rapid er greie biler og rimelige i bruktmarkedet. Likeså Roomster, den ser så spesiell ut at "ingen" vil ha den! Ellers har vi Kamerat K sin favoritter: Ford Fiesta, Ford Focus. Vær heller ikke redd for å kjøpe sedan, f.ex VW Jetta, VW Bora er en Golf med bagasjerom, men koster vesentlig mindre som brukt.

Det dreier seg om å skaffe seg mest mulig bil for pengene, i den forstand at du får nyere bil i bedre stand, gjerne med kortere kjørelengde, for samme budsjett. Skal du eie bilen en stund, er også understellsbehandling med løpende etterbehandling å anbefale, det koster litt, men du får ikke sveiset mye rust for de pengene du bruker på understellsbehandling gjennom en ti-års perode.

Likeså: service og løpende vedlikehold er viktig når du først har funnet en grei bil i god stand. Pass på bilen og den passer på deg - så slipper du å oppleve at ting går i støkker, kanhende det som ryker drar med seg andre ting også...vips...så står du der i veikanten med gråten i halsen.

Ta gjerne utskrift av oppskriften fra Kamerat K, den er knallbra! Lykke til med bilkjøpet!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger